Vegatopia Forum

Vervanger voor zure room

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Toetje

Vervanger voor zure room
« Gepost op: 08 februari 2006, 18:30:35 »
In een vegetarisch recept wil ik de zure room vervangen door een veganistisch product. Weet iemand wat ik het beste kan gebruiken? Sojaroom, yofu of iets anders? Het gaat om een warm gerecht.

Alvast bedankt voor je reactie!

Groetjes, Toetje

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vervanger voor zure room
« Reactie #1 Gepost op: 08 februari 2006, 20:01:19 »
soja room is prima, maar het is niet zuur en ook niet zo dik als creme fraiche... ligt dus aan het recept of het een goede optie is.

Offline Sven

  • *****
  • 3.932
  • Geslacht: Man
Re:Vervanger voor zure room
« Reactie #2 Gepost op: 08 februari 2006, 20:12:24 »
Probeer eens met yofu, zou ik zo zeggen
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

smikkeltje

Re:Vervanger voor zure room
« Reactie #3 Gepost op: 09 februari 2006, 14:39:24 »
sojaroom en maizena, dan wordt het ook wat dikker.

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vervanger voor zure room
« Reactie #4 Gepost op: 10 februari 2006, 11:44:26 »
Gisteren recept van heerlijke vegan cremé fraîche ontfutseld:

De basis:
Eén deel olie (zonnebloem bijv.) en één deel sojaroom samen met wat zuurs (citroensap/balsamicoazijn) in de blender/staafmixer. Totdat het goede substantie bereikt heeft.

Toevoegtips:
- knoflook
- zoet (agavesiroop/ahornsiroop)
- zout
- peper
« Laatst bewerkt op: 10 februari 2006, 11:44:53 door Apraxia »
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Toetje

Re:Vervanger voor zure room
« Reactie #5 Gepost op: 10 februari 2006, 16:54:47 »
Bedankt voor alle reacties! Hierbij het originele recept, echt een aanrader:

Komkommergerecht met tahoe

Ingrediënten voor drie personen

-   150 g uien (1 flinke)
-   2 tenen knoflook
-   olie
-   50 g hazelnoten
-   150 g tahoe
-   1 theelepel kerriepoeder
-   1/3 theelepel komijn
-   300 g komkommer
-   200 g tomaten
-   8 verse rozemarijnnaalden en 2 lavasblaadjes,  fijngehakt
-   1 groentebouillontablet
-   2 eetlepels zure room
-   1 eetlepel verse fijngehakte kruiden (peterselie, bonenkruid, tijm)
-   cayennepeper


Snipper de uien grof, hak het knoflook fijn en fruit beide goudbruin in de olie. Hak de hazelnoten en de tahoe niet te grof en laat ze onder omscheppen 5 minuten met de ui meebakken, tot de tahoe stevig is. Laat de specerijen even meebakken. Schep het mengsel uit de pan. Snijd de komkommer, liefst ongeschild, in blokjes en bak ze rondom aan in de olie. Snijd de tomaten in blokjes, meng ze met de kruiden en het bouillontablet door de komkommer en laat de groenten ongeveer 8 minuten smoren.
Schep het tahoemengsel, de zure room en de kruiden door het groentemengsel in de pan en breng op smaak met cayennepeper.
Serveer met rijst.

De zure room kan dus vervangen worden door yofu of door sojaroom met maizena en wat citroensap. En deze gaan beide niet schiften bij verhitting? (Of doen alleen melkproducten dat?)

Groetjes, Toetje