Vegatopia Forum

Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

channguyet

Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Gepost op: 07 oktober 2005, 15:12:01 »
Hoi, vandaag is heel erg mooi weer en heb vandaag verse mango gekocht, dus het wordt een Mango salade voor vanavond. Eet smaakkelijk.

Leuk om iedereen kennis te maken.



Mango salade ( Goi soai song )  

Aantal personen:  2  

Keuken:  Vegetarisch  

Techniek:  N.v.t.  

Smaak:  Zoetzuur  

Soort gerecht:  Salades  

Hoofdingrediënt:  Groenten  

In combinatie met:  Groenten  

Bereidingstijd:  10-20 minuten  

Ingrediënten:
- 200 gram Thaise roerbakmix groenten (AH) -
-1/2 komkomer
-1 klein onrijp mango een reepjes snijden
-1 stuk gedroogde tahu veld ( Chinese Toko)of fijn gehakte gerooster pinda's
-1/2 verse citroensap
-2 eetl. suiker
-4 takken verse munt
-4 eetl. lichte sojasaus
-1 rode fijn gehakte spaanse peper of 2 eetlepel Sweet chilisauce

 Olie om te bakken  

   
Voorbereiding:
 - Bak de gedroogde tahuveld in hete olie tot knapperig en mooi geel, (het wordt heel snel bruin )zet apart laten afkoelen en dan kleine grove stukjes drukken
- roer suiker in verse citroensap tot opgelost, voeg daarna sojasaus en verse Spaanse peper erbij en blijven voeren tot een sojasaus.
- snijd de mango in dunne reepjes.
- snijd komkomer in dunne reepjes
- snijd verse munt grove reepjes.  

Bereidingswijze:
- Alle groenten en Mango in de slakom, giet de sojasaus overheen en mengen alles door en direct opdienen.  

Serveertips:
- Schep de salade in de diepe bord en strooi de grove gehakte pinda's of egebakken tahuveld over het salade  

 Dit recept is zelfbedacht  
« Laatst bewerkt op: 07 oktober 2005, 15:16:20 door channguyet »

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #1 Gepost op: 07 oktober 2005, 18:26:49 »
Welkom!
Het ziet er lekker uit, dat recept. Wat is Tahuveld?
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

viv

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #2 Gepost op: 07 oktober 2005, 18:35:04 »
Verse mango heerlijk. lekker zomerse salade :D

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #3 Gepost op: 08 oktober 2005, 14:40:31 »
hoi, Laurita tohuvel is gemaakt van soja melk en wordt per velletje gedroogd, tahuvelletjes wordt veel gebruik in vegetarische Aziatische keuken , daarmee kun je koken, stomen, frituren, bakken .... het recept komt nog als ik even tijd heb, ga ik mijn verzamelingen recepten in Nederland taal vertalen

hieronder zijn mijn verzamelen te zien, In Vietnamese taal natuurlijk.


http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?PostID=102895&PageIndex=1


http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?PostID=107711


http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?PostID=108949

Alvast fijne weekend



« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2005, 14:49:41 door channguyet »

Offline Selly

  • *****
  • 30.781
Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #4 Gepost op: 08 oktober 2005, 21:49:25 »
ga ik mijn verzamelingen recepten in Nederland taal vertalen

Leuk!
« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2005, 21:57:49 door Selly »
,,,,فلافل

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #5 Gepost op: 13 oktober 2005, 21:01:50 »
Gebakken rijst met kerrie en Tahu  
Aantal personen:  3  
Keuken:  Vegetarisch  
Techniek:  Bakken  
Smaak:  Pittig  
Soort gerecht:  Vegetarisch  
Hoofdingredient:  Rijst  
In combinatie met:  N.v.t.  
Bereidingstijd:  30-60 minuten  
Ingredienten: 1 stuk verse tahu ( chinese toko)
1 bakje rijst voor 2 persoon
100 gram groenten mix (AH) 2 theelepel kerrie poeder
4 stuk witte champion
1 snufje zout
1 beetje sambal
1 thee lepel verse citroensap
1 eetlepel sojasaus  

Hulpmiddelen:  
 
Voorbereiding:  - meng kerrie poeder met 1 snufje zout en 2 eetlepel olie tot een mengsel

- snijd tahu in 2 cm dikke plak en haal tahu door het kerrie mengsel, laten 10 min. marineren.

- kook rijst voor 2 persoon laat afkoelen.  

- snijd champion in plakjes

Bereidingswijze:

- bak de tahu plakken in wok met een beetje olie tot licht bruin kleur met gemiddel vuur (niet te vak keren), uithalen, laten afkoelen en snijd in blokjes.

- voeg een beetje in de wok die we net gebruik om tahu te bakken, voeg de groenmix  en champion toe even bakken, voeg daarna de tahu blokjes erbij, en roeren, daarna zout, citroensap, 1 eetlepel sojasaus, sambal tot nasi met kerrie smaak.  

Serveertips:   eet met salades

     
« Laatst bewerkt op: 13 oktober 2005, 21:05:49 door channguyet »

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #6 Gepost op: 20 oktober 2005, 18:19:05 »
Gebakken tahu met aubergine in Soja saus  .

Aantal personen:  3  
Keuken:  Vegetarisch  
Techniek:  Wokken  
Smaak:  Pittig  
Soort gerecht:  Hoofdgerecht  
Hoofdingredient:  Groenten  
In combinatie met:  N.v.t.  
Bereidingstijd:  10-20 minuten  

Ingredienten:

3 kleine Aubergine
1/2 zak gebakken tahu ( Chinese toko)
2 steen knofloof
1 koffie lepel gesneden gember
2 schuin gesneden lente uien
2 eetlepel oestersauce ( chinese Toko )
1 koffielepel sambal
2 koffielepel zweet chili saus (Thaise merk)
1 theelepel azijn
2 eetlepel water
3 eetlepel olie
1 theelepel suiker
 
Hulpmiddelen:  wok  
Voorbereiding:
- Snijd de aubergine in schuine, grote stukken.
- meng oestersaus, sweetchilisaus, suiker, azijn,  water tot opgelost mengsel
- Gebakken tahu schuin snijden.  

Bereidingswijze:  

- voeg de olie in de wok, fruit de 1/2 fijn gesneusde knofloof in de olie tot geurig, voeg de gesneden aubergine 3 min.roeren, dek de deksel ongeveer 2 min. weer roeren en laat even doorkoken tot gaar, uitscheppen, zet apart.

- gebruik die wok voeg de 1/2 fijn gesneusde knofloof en gember in de olie tot geurig, voeg daarna de gebakken tahu even roeren, voeg de oestersaus mengsel erbij op zachte vuur, laat even sudderen zodat tahu de smaak intrekken, laat de gebakken aubergine erbij alles gelijkmatig roeren en op het laatste moment gesneden lente uien, roer alles door elkaar, uitscheppen en direct opdienen. Deze gerecht is combinatie met witte Rijst

Serveertips:  
  Dit recept is aangepast  


Zie Foto's helemaal onderaan met blauwe borden.

http://www.benxua.com/AspNetForums/ShowPost.aspx?
PostID=102895&PageIndex=4

« Laatst bewerkt op: 23 oktober 2005, 15:17:37 door channguyet »

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #7 Gepost op: 21 oktober 2005, 18:20:10 »
Wat een leuke recepten!  :D

Ik heb weleens een Chinees aubergine gerecht gegeten, waarbij de aubergine héél erg zacht was, in een saus, als ik het zelf lang stoof wordt het nooit zó zacht (en het blijft ook niet zo mooi paars). Weet jij hoe je dat voor elkaar krijgt?
This is between me and the vegetable!

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #8 Gepost op: 23 oktober 2005, 15:10:09 »
hoi ... in het Chinese Restaurant koken op een heel  erg hoge vuur daardoor de groenten in korte tijd gaar en toch knapperig blijven.. en vooral kleuren vd groeten blijven mooi

Wat je kun doen is, de aubergine een paar minuten frituren  in de in de wok met vele, hete olie., uithalen en laten uitlekken.
 
oké ....  ik ben heel blij dat je hierover vragen,  ineens schiet bij mij een favoriete recept binnen.
 
Vese Tahu met hoisinsausce

- 1 gemidelde aubergine
- 1 kleine paprika in plakjes
- 1/2 blok verse tahu in dikke plakjes
- een kleine wortel in dun plakjes snijden,
- 3-4 champigon in dun plakjes snijden,

De Hoisin saus mengel:
- 1  beetje de gesneden gember
- 1/2 gesneden ui
- 1 1/2 hoisin sauce
- 1 lente uien.
- 1/2 soja sauce
- snufje peper en zout

- 1 stengel gesneden lente ui
- 1/2 theelepel sesamolie
-2/3 kop water met 1 eetlepel maizena mengen tot opgelost,

- de aubergine  en paprika een paar minuten frituren  in de in de wok met vele, hete olie., uithalen en laten uitlekken

- giet de olie uit die wok, fruit de gesneden gember en uien glazig, de gebakken tahu met De Hoisin saus mengel  alles  even roeren tot tahu tot de smaak intrek, voeg daarna de gefrituurde aubergine, een paar minuten roeren voeg dan de laaste moment maizena mengsel,  de schuine gesneden 1lente ui en 1/2 theelepel sesamolie erbij roeren voor een paar minuten en dan direct opdienen

mengsel zorg ervoor dat gerecht gaat licht binden. de vorige recept is droog bakken.

-  Dit is een kleurrijke gerecht  en minder vet door verse tahu gebruiken ( niet frituren ) licht mee bakken met groenten.


Ik heb nog een aubergine gerecht, heeft iemand interest !



« Laatst bewerkt op: 23 oktober 2005, 15:19:10 door channguyet »

Kiwi

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #9 Gepost op: 23 oktober 2005, 15:13:26 »
Ik heb nog een aubergine gerecht, heeft iemand interest !

Altijd! :D

Offline Selly

  • *****
  • 30.781
Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #10 Gepost op: 23 oktober 2005, 15:14:49 »
Ik heb nog een aubergine gerecht, heeft iemand interest !

 :yes:
En welke recepten zijn nou specifiek Vietnamees? De Vietnamese keuken is erg vleesgericht heb ik wel eens gehoord?
,,,,فلافل

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #11 Gepost op: 23 oktober 2005, 15:28:28 »
Hoi ... nee en ja .. tegenwoordig is er zoveel nagemaakt vegetarische produkten zoals vegatische ham, kip, vlees, worst....  waardoor steeds meer mogelijkheid biedt.  Vaak verander ik gewone recept naar vegaterische ...

Verder maak ik vegetarische zoveel mogelijk verse groeten en verse tahu... gezonder vind ik ...

He ... mijn gasten zijn er, tot volgende keer fijn weekend nog...

 

Aiko

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #12 Gepost op: 23 oktober 2005, 15:29:59 »
Wordt dat nepspul ook veel in Vietnam verkocht dan?

fijn weekend nog...

Insgelijks.

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #13 Gepost op: 25 oktober 2005, 19:30:59 »
Ja, indendaad dat is de nieuwe trend in Asia keuken in laatste tien jaren, dankzij nieuwe uitvinden, gingen veel mensen vegetarische maaltijd eten.... gelukkig

In het beging ben ik ook heel erg blij mee dat veg. gerecht aantrekellijker maken en smaakte ook lekker.


channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #14 Gepost op: 20 november 2005, 10:33:24 »
Tahu met vegetarische oestersaus  

Aantal personen:  2  

Keuken:  Vegetarisch  

Techniek:  Wokken  

Smaak:  Neutraal  

Soort gerecht:  Vegetarisch  

Hoofdingredient:  Paddestoelen  

In combinatie met:  Paddestoelen  

Bereidingstijd:  10 minuten  

Ingredienten:
-1 bak 300 gram gemengde champigon (kastanje-,
shitake- en oester) ah merk

- 1/2 blok verse tahu (Chinese toko)

- 1-2 dunne plakjes verse gember

- 1 lente ui

- 1.5 eetlepel vegetarische oestersaus (Chinese toko)

- 1/3 eetlepel sojasause

- 1/2 theelepel sesam oli - peper -  

Hulpmiddelen:  wok  

Voorbereiding:  

- grote champigon in de helf snijden

- tahu in blokjes snijden

- gember in dunne reepjes snijden

- lente in kleine ringen  

Bereidingswijze:  

- Fruit de gember en lente in beetje olie tot geurig, voeg de champigon af en toe roeren voor ong. 3 min., voeg daarna de tahu erbij samen roeren.

- voeg veg. oestersause, soja-saus even laten bakken zodat champigon en tahu de smaak opnemen ong. 3min. dan voeg de sesam olie voor het laatst even alles roeren en opdienen, strooi het peper over het gerecht. Het ruikt heerlijk, dankzij de veg.oestersause maakt de sap vd champigon licht gebonden sause ( daarom vind ik maizena pap erbij doen is overbodig).Deze gerecht eet met rijst.  

-  Dit recept is zelfbedacht  

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #15 Gepost op: 01 december 2005, 20:43:08 »
Hallo iedereen, vandaag had ik een website gevonden waarmee je meer dan 200 foto's van Oosterse en westerse veganische gerechten ..... lekker zoveel variatie's ... nou veel succes met koken en eet smakkelijk ... en vooral prettige feestdagen .... doei



http://www.flickr.com/photos/tofu/tags/vegan/show/



http://www.flickr.com/groups/veganyum-yums/pool/show/


hoi, mischien is dit een idee voor gegrild  halve gevulde  pompoen, succes


http://www.flickr.com/photos/kyuteepy/70149974/


http://www.flickr.com/photos/quintanaroo/66486203/
-

« Laatst bewerkt op: 05 december 2005, 21:02:27 door channguyet »

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #16 Gepost op: 04 december 2005, 00:47:01 »

Als er word uitgenodig voor feestje of party, maakte ik had vaak veg. susie, want het is zo makkelijk om overal mee te nemen, zodra je bij hun aankom, hoeft je nog alleen maar in gelijk stukken snijden en dan  opdienen.

- wortel reepjes
- rode paprika's
- radzit reepjes
- bleekselderij reepjes of komkomer reepjes

- gebakken tahu reepjes ( gebakken tahu  gekookt met sojasaus, sesam olie, zout, peper, verse gember, laten afkoelen en dan in reepjes snijden)

- Pandan rijst of  zilverrijst ligt het aan wat ik aan wat ik zin in had

hihihi....tijdens susie rollen strooide ik ook een laagje fijn  gemalen gerooster pinda's en gebakken sesamzaad , oh ja ... soms een laagje veg. mayonaise

succes

http://www.flickr.com/photos/quintanaroo/66486203/

Fruiten susie
http://www.flickr.com/photos/ultrateg/41757252/in/pool-tooprettytoeat/
« Laatst bewerkt op: 04 december 2005, 00:47:54 door channguyet »

Offline Ona

  • ***
  • 271
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #17 Gepost op: 04 december 2005, 13:45:45 »
Afgelopen vrijdag heb ik iets aparts gemaakt. Ik weet niet of het Chinees of Vietnamees is maar in ieder geval Aziatisch. Nou ja laten we het 'fusion' noemen.

Men neme:
-Chili saus (circa 7 a 8 eetlepels)
-Een half blik cocosmelk + santen
-een kwart zakje Thaise groentemix
-Tofu roerbak stukjes (pittig gekruid)
-(Kastanje) champignons/zwammen
-Cashewnoten
-Gele (saffraan) rijst

Bereiding:
Kook de rijst zo'n 8 minuten en laat het nog een kwartier staan met de deksel op de pan.

Doe eerst de tofustukjes in de wok, zorg dat ze enigzins goudbruin worden, doe vervolgens de groentemix erbij samen met de champignons bak dit circa 5 minuten mee en doe dan de chilisaus en de cocosmelk erover heen. Laat dit nog even sudderen. Om het geheel ietsje te binden kan er nog wat santen-schaafsel aanworden toegevoegd (naar believen).

Doe de rijst in een klein kommetje stamp het goed aan en plaats het kommetje omgekeerd op het bord. Schenk daarover heen de saus en doe er een handjevol cashewnoten overheen.
« Laatst bewerkt op: 04 december 2005, 14:54:55 door Ona »

channguyet

Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #18 Gepost op: 13 juni 2006, 11:09:53 »
Rijst poffetjes met gelebonen en soja saus
 

Offline Kupu-kupu

  • **
  • 47
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vietnamese en Chinese Vegetarische gerechten
« Reactie #19 Gepost op: 21 juni 2006, 13:08:13 »
Wat zijn rijstpoffe(r)tjes ?  ??? Maak je dat zelf, of kan je dat ergens kopen ?