Ik heb vanavond pompoen-linzensoep gemaakt. Wat me direct opviel was dat de soep véél zoeter dan normaal was. Het moet haast wel aan de pompoen zelf liggen! Het was wel lekker, maar ik moest er niet nog een 2e kom van nemen want zou zou ik misselijk worden
(van de zoetigheid)
Ik zal mijn recept voor pompoensoep ook eens posten:
Voor 4 personen:
1 rode ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
1 prei, in ringen en schoongemaakt
1,5 el garam massala kruiden
1 tl komijnenzaadjes
1 middelmaatje pompoen (700 gram?), van zaden ontdaan en ik blokjes
1 kop rode linzen, gewassen
boullion
verse bladspinazie, gewassen en in repen
Fruit in een pan in wat olie de knoflook, komijnenzaadjes, ui en prei. Als dit zacht is voeg dan de pompoenblokjes toe, bak even en voeg dan de garam massala kruiden toe. Nu moet vrij snel de boullion erbij omdat de kruiden anders aanbakken. De linzen nog en de deksel op de pan. Ongeveer 20 min. zachtjes laten pruttelen en tussendoor even kijken of er nog wat boullion bij moet want de linzen absorberen vrij veel vocht. Even proeven of er zout en peper bij moet.
Leg in elke soepkom een plukje spinazie en giet hier overheen de soep.
Lekker met naanbrood!