Vegatopia Forum

Pompoen

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Pompoen
« Reactie #40 Gepost op: 09 november 2005, 15:30:35 »
pompoen (formaat dat je in 1 hand kan pakken)

Wie durft de grap aan?

De oplettende lezer zal weten dat die grap al eens (niet eens zo subtiel) langs is gekomen.

Citaat
Vandaag at ik een pompoensoep: p.p. een 1/4 pompoen (formaat dat je in 1 hand kan pakken), 1 winterpeen. Schillen, in grove stukken hakken en in kokend water met een bouillonblokje. Een uitje erbij. Als het zacht is pureren. Op smaak brengen met wat nootmuskaat, versgemalen peper, beetje zout, snufje kaneel en snufje chilipoeder (echt chilipoeder, geen mengsel, cayenne mag ook).

Hoe lang moet je zo'n pompoen laten koken? Dan kan ik het inplannen, want het moet natuurlijk klaar zijn wanneer ik onderuit op de bank hangend een zeldzaam leuk televisieprogramma wil bekijken.

Met 15-20 minuten is de pompoen, inclusief schil, wel zacht.

Aiko

Re:Pompoen
« Reactie #41 Gepost op: 09 november 2005, 15:39:06 »
De oplettende lezer zal weten dat die grap al eens (niet eens zo subtiel) langs is gekomen.

Oh.

Met 15-20 minuten is de pompoen, inclusief schil, wel zacht.

Ah.

channguyet

Re:Pompoen
« Reactie #42 Gepost op: 05 december 2005, 21:00:37 »
hoi, mischien is dit een idee voor pompoen, succes


http://www.flickr.com/photos/kyuteepy/70149974/

ufo

Re:Pompoen
« Reactie #43 Gepost op: 09 december 2005, 19:12:02 »
net een soort van korma recept op basis van pompoensoep gepost:

alhier

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #44 Gepost op: 18 december 2005, 15:29:30 »
Ik heb een behoorlijke grote pompoen die op moet omdat ie inmiddels wat lig-plekjes krijgt. Meestal maak ik curry of soep, maar het leek me eens tijd voor wat anders. Kan iemand mij het recept van die pompoenflapjes geven die op Vegatopia regelmatig voorbij komen?

Aiko

Re:Pompoen
« Reactie #45 Gepost op: 18 december 2005, 15:42:16 »
Ja, meer pompoenrecepten [siimpele]! Ik heb nog vier pompoenen liggen.
Ik haal ze overigens altijd bij de boerenmarkt in Den Haag op de woensdag. 1,15 per kilo pompoen. Dat is volgens mij verre van duur, niet?

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #46 Gepost op: 18 december 2005, 15:50:12 »
Groei jij ze niet zelf op je landje?

Aiko

Re:Pompoen
« Reactie #47 Gepost op: 18 december 2005, 15:53:04 »
Komend jaar. Dit jaar had ik alleen oneetbare, hoewel mijn biggetjes ze wel erg lekker vinden...

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #48 Gepost op: 18 december 2005, 19:29:38 »
khaal ze voor 50 ct/kilo... bij zorgboerderij in Wageningen..
Za Zemiata!

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #49 Gepost op: 18 december 2005, 20:06:41 »
Ik heb vanavond pompoen-linzensoep gemaakt. Wat me direct opviel was dat de soep véél zoeter dan normaal was. Het moet haast wel aan de pompoen zelf liggen! Het was wel lekker, maar ik moest er niet nog een 2e kom van nemen want zou zou ik misselijk worden :( (van de zoetigheid)
Ik zal mijn recept voor pompoensoep ook eens posten:

Voor 4 personen:

1 rode ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
1 prei, in ringen en schoongemaakt
1,5 el garam massala kruiden
1 tl komijnenzaadjes
1 middelmaatje pompoen (700 gram?), van zaden ontdaan en ik blokjes
1 kop rode linzen, gewassen
boullion
verse bladspinazie, gewassen en in repen

Fruit in een pan in wat olie de knoflook, komijnenzaadjes, ui en prei. Als dit zacht is voeg dan de pompoenblokjes toe, bak even en voeg dan de garam massala kruiden toe. Nu moet vrij snel de boullion erbij omdat de kruiden anders aanbakken. De linzen nog en de deksel op de pan. Ongeveer 20 min. zachtjes laten pruttelen en tussendoor even kijken of er nog wat boullion bij moet want de linzen absorberen vrij veel vocht. Even proeven of er zout en peper bij moet.
Leg in elke soepkom een plukje spinazie en giet hier overheen de soep.
Lekker met naanbrood!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #50 Gepost op: 19 december 2005, 20:03:39 »
Ik heb een behoorlijke grote pompoen die op moet omdat ie inmiddels wat lig-plekjes krijgt. Meestal maak ik curry of soep, maar het leek me eens tijd voor wat anders. Kan iemand mij het recept van die pompoenflapjes geven die op Vegatopia regelmatig voorbij komen?

Voila:

Een quiche lijkt me inderdaad leuk. Ik heb de laatste tijd een paar keer een vulling gemaakt voor verse pasta en heb dit ook in bladerdeegflapjes gedaan. Het is een mengsel van pompoen (fijngeprakt), ricotta of hutekase en nootmuskaat, peper en zout.


Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #51 Gepost op: 19 december 2005, 21:35:46 »
Dankjewel  :)

Offline cornflake

  • ***
  • 127
  • Geslacht: Man
    • muzieklijstjes enzo
Re:Pompoen
« Reactie #52 Gepost op: 19 februari 2006, 11:00:00 »
khaal ze voor 50 ct/kilo... bij zorgboerderij in Wageningen..

wat is het adres van die zorgboerderij?  :)
...just follow the day and reach for the sun. (The Polyphonic Spree)

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #53 Gepost op: 19 februari 2006, 18:11:05 »
is bij de Born, door de week van 15.30u tot 16.30u maar de pompoenen lopen al wat tot hun einde (goed zoeken omdat er wat schimmel tussen zit)
op zaterdfag van 9.30u tot 11u
Za Zemiata!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Pompoen
« Reactie #54 Gepost op: 09 maart 2006, 13:12:10 »
Hoe kun je checken of je butternut nog goed is eigenlijk?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Pompoen
« Reactie #55 Gepost op: 09 maart 2006, 23:05:23 »
Opensnijden maar, denk ik.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Pompoen
« Reactie #56 Gepost op: 11 maart 2006, 13:57:07 »
Gedaan en opgegeten. Dus het was wel goed, anders had ik er wel wat van gemerkt :O
Sin chile, no tiene chiste!

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pompoen
« Reactie #57 Gepost op: 28 december 2010, 18:09:33 »
Ik ga een (laatste?) pompoensoepje van het jaar maken. De pompoen gaart nu in de oven (180°C) onder een marinade van olijfolie, twee teentjes geperste knoflook, een beetje suiker, een minischeutje hot salsasaus uit Mexico en wt gemberpoeder. Straks gaat-ie in de pan met nog een beetje water en eventueel een kruidenbouillonblokje. Tenzij iemand een leuker idee heeft voor mijn pompoenstukjes van ong. 5 cm elk?

Schanulleke

Re:Pompoen
« Reactie #58 Gepost op: 31 december 2010, 18:26:20 »
Ik heb vanavond pompoen-linzensoep gemaakt. Wat me direct opviel was dat de soep véél zoeter dan normaal was. Het moet haast wel aan de pompoen zelf liggen! Het was wel lekker, maar ik moest er niet nog een 2e kom van nemen want zou zou ik misselijk worden :( (van de zoetigheid)
Ik zal mijn recept voor pompoensoep ook eens posten:

Voor 4 personen:

1 rode ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
1 prei, in ringen en schoongemaakt
1,5 el garam massala kruiden
1 tl komijnenzaadjes
1 middelmaatje pompoen (700 gram?), van zaden ontdaan en ik blokjes
1 kop rode linzen, gewassen
boullion
verse bladspinazie, gewassen en in repen

Fruit in een pan in wat olie de knoflook, komijnenzaadjes, ui en prei. Als dit zacht is voeg dan de pompoenblokjes toe, bak even en voeg dan de garam massala kruiden toe. Nu moet vrij snel de boullion erbij omdat de kruiden anders aanbakken. De linzen nog en de deksel op de pan. Ongeveer 20 min. zachtjes laten pruttelen en tussendoor even kijken of er nog wat boullion bij moet want de linzen absorberen vrij veel vocht. Even proeven of er zout en peper bij moet.
Leg in elke soepkom een plukje spinazie en giet hier overheen de soep.
Lekker met naanbrood!

Ik heb dit recept vandaag gemaakt, enigszins aangepast. In plaats van een rode ui had ik 3 kleine sjalotjes gebruikt, in plaats van garam masala 2 eetlepels milde currypasta van Pataks en groene linzen in plaats van rode. Smaakte prima! Ik had nog nooit met pompoen gekookt, dus ik was wel wat bang dat ik het niet zou lusten, maar deze is voor herhaling vatbaar.

veda22

Re:Pompoen
« Reactie #59 Gepost op: 04 januari 2011, 20:33:19 »
mijn pompoensoepje:

1 pompoen
2 uitjes
geroosterde paprika
boullionpoeder
zout en peper
theelepel komeinpoeder
1/2 theelepel koranderpoeder
komeinezaadjes
mosterdzaadjes
1/2 theelepel chilipoeder
handje verse koriander

uitje snijden en zachtjes bakken
pompoen in stukken er bij
paprika er bij
alle droge ingredienten
goed omscheppen en even laten bakken
water er bij
wanneer het gaar is,koriander in de pan en met de staafmixer er door

héérlijk!