Grote broodliefhebber die ik ben, wil ik toch mijn kaasconsumptie wat gaan beperken. Alternatieven zijn er niet echt die ik gezonder acht en minstens net zo lekker. Pindakaas en hagelsag en boter-met-suiker zijn wel lekker, maar niet zo verstandig. Iets verstandigers leek mij wel wat, en dan liever zelf maken natuurlijk!
Ik had vanmiddag eens een potje met sandwichspread in de handen en zat eens te kijken wat er nou inzit. Op de conserveermiddelen na leek te inhoud mij wel na te maken. Olie, kool en nog wat groenten die ik vergeten ben alweer allemaal in zo'n keukenmachien stoppen en het smeerspul is klaar. In theorie. En volgens de mijne. Maar is dat ook zo? Of is (onder andere) olie niet zo'n goede 'drager' voor de groenten om op brood te smeren?
Ik heb ook geen keukenmachien, trouwens, iemand nog suggesties voor alternatieven? Zou groenten in kleine stukjes snijden en dan met een mixer in de weer ook goedgenoeg zijn? Bijna hetzelfde, vind ikzelf.