In Santiago de Chile:
http://www.elnaturista.cl/ (erg populair, was druk vanmiddag, en lekker!). Ik had o.a. een salade met
cochayuyo.
En vl33s wordt in Chili veel minder gegeten dan in andere Zuid-Amerikaanse landen, vooral omdat de landbouwgrond niet zo voor veehouderij geschikt is. Groente en fruit zijn erg goedkoop (o.a. veel avocado's en artisjokken), vl33s is net zo duur of nog duurder dan in Europa (en veel Chilenen zullen het vast niet elke dag kunnen eten).
Op elke menukaart die ik tot dusver heb gezien, staan maaltijden die 'toevallig' vegetarisch zijn. Op straat vind je o.a. empanadas gevuld met kaas en natuurlijk maïs. Een klein probleem is wel dat het personeel vaak niet of nauwelijks Engels spreekt, maar het woord 'vegetarian' begrijpen ze dan wel weer.
En handig om te weten: op zondag zijn, ook in de hoofdstad Santiago, bijna alle restaurants en bars gesloten (of ze sluiten al erg vroeg).