Ik heb er jaren eentje gehad, en mijn ouders hebben er nog steeds eentje. Ik vind het geen fijn apparaat voor mijn kookstijl. Ik kookte er ook bonen in, maar ik vond het erg lastig om te timen wanneer ze goed zijn. Je kunt niet even proeven tussendoor, en mijn ervaring met gedroogde peulvruchten is dat ze niet altijd even lang nodig hebben. Dus ik had ofwel te gare bonen, ofwel te harde, en dan even opnieuw aan de kook brengen voor een extra paar minuten is wel een gedoe. Verder gebruikte ik hem nergens voor, want ik kook alles best kort. Mijn ouders gebruiken hem voor vlees, want dat wordt er perfect zacht in.
Wat ik nu doe: ik kook een zak/pak bonen in 1 keer in een grote pan en vries die dan los in, zodat ik iedere keer een portie kan pakken. Alleen bruine bonen en kidney bonen niet, die koop ik gewoon in blik.
Het ding neemt overigens wel heel erg veel plaats in en is erg zwaar. Bovendien vind ik het ook altijd een beetje eng om de stoom te laten ontsnappen.