tabouleh met kikkererwten en komkommer met knoflook-tzatziki
180 gram middelgrove bulgur
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
500 gram stevige rijpe tomaten, in kleine stukjes gesneden
sap van 1 grote citroen, naar smaak
4 lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden
grote bos gladbladige peterselie, grofgehakt
bosje munt of koriander (ongeveer 60 gram), grof gehakt
6 el extra vergine olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
4 kropjes little gem sla (of cossla, bindsla); de bladeren losgesneden om mee op te scheppen
voor de tztziki
250 ml griekse yoghurt
1/2 komkommer, grof geraspt, gezouten en daarna uitgelekt
2 tenen knoflook, geperst
1 el gehakte verse munt of koriander
doe de bulgur in een kom en giet er kokend water over tot de bulgur net bedekt is (dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid water als dat er bulgur is) laat 15-20 minuten staan
voeg de rest van de ingredienten toe, behalve de sla, meng alles voorzichtig en laat even staan
meng voor tzatziki alle ingredienten in een kom
serveer de schaal tabouleg met de kom tzatziki en de slablaadjes op een aparte schaal, zodat men hiermee de tabouleh kan opscheppen