Spruitjestaart
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Ingrediënten:
6 plakjes diepvries bladerdeeg (450 gram, Koopmans)
500 gram spruitjes
bloem om te bestuiven
1 stuk brie
3 eieren (nr. 3)
1 beker crème fraîche (200 ml)
1 zakje Groentesmoor voor spruitjes Pinda-Sateh (86 gram, Maggi)
50 gram gezouten cashewnoten (150 gram, Super)
Hulpmiddelen:
deegroller
rechthoekige ovenschaal (inhoud 2 liter)
Bereidingswijze: Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht 180 graden Celsius). Maak de spruitjes schoon. Kook ze in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar. Rol ze uit tot een lap die 4 cm groter is dan de ovenschaal. Leg de deeglap in de ovenschaal en vouw het overhangende deeg terug, zodat een dubbele rand ontstaat. Druk deze stevig aan. Klop eieren, crème fraîche en groentesmoor los in een kom. Halveer de spruitjes en verdeel ze over de taartbodem. Strooi de cashewnoten erover. Schenk het eimengsel erover. Snijd de brie in plakken. Leg deze op de taart. Bak de spruitjestaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar.