Vegatopia Forum

Champignonragout

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Champignonragout
« Gepost op: 25 november 2005, 11:55:52 »
Heeft iemand nog een leuke/originele variatietip op (vegan) champignonragout?
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Superguppie

  • ***
  • 322
  • Geslacht: Vrouw
Re:Champignonragout
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2005, 16:54:02 »
Ik weet het recept niet meer precies maar ik kocht altijd champignons (of andere paddo's) en het kwam er op neer dat ik ze roerbakte en vervolgens liet inkoken met wat bloem en sojaroom. Uiteraard met wat lekkere smaakmakertjes. (Lekker bij rijst)
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Champignonragout
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2005, 17:22:56 »
Geweekte, gedroogde paddestoelen en hun weekwater smaken nog iets paddestoeleriger dan gewone champignons (wel ook verse gebruiken), of een blokje paddobouillon (maar dat is hier soms lastig te krijgen...)
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Champignonragout
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2005, 23:07:31 »
Met witte wijn en tijm misschien?

Of met noten erdoor...

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Champignonragout
« Reactie #4 Gepost op: 26 november 2005, 13:07:59 »
veel lenteui erdoor? Rode wijn/port?
,,,,فلافل

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Champignonragout
« Reactie #5 Gepost op: 26 november 2005, 15:38:32 »
Thanx allemaal. Zag reaxies pas vandaag:

Uiteindelijk heb ik het gemaakt (half internetrecpet half eigen recept) met:
- gefruite ui/knoflook/rode wijn
- witte saus van sojamelk/bloem/bouillon/wajang
- zwarte peper/zout/peterselie
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Tamara

Re:Champignonragout
« Reactie #6 Gepost op: 26 november 2005, 15:54:14 »
Thanx allemaal. Zag reaxies pas vandaag:

Uiteindelijk heb ik het gemaakt (half internetrecpet half eigen recept) met:
- gefruite ui/knoflook/rode wijn
- witte saus van sojamelk/bloem/bouillon/wajang
- zwarte peper/zout/peterselie

Hoe smaakte het? want ik heb enige tijd geleden ook ragout gemaakt maar de smaak van soja bleef overheersen, en dat vind ik nogal jammer, ik heb  met bloem, soja melk en boter een papje gemaakt en daar  wat groentebouillion doorheen gekieperd en wat peper, het was overigens redelijk te eten ik mocht niet klagen :)

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Champignonragout
« Reactie #7 Gepost op: 26 november 2005, 19:45:04 »
Het was lekker. Volgens mij gaat de soja smaak wel weg naarmate je het langer laat sudderen/staan.

Toch?
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Tamara

Re:Champignonragout
« Reactie #8 Gepost op: 01 december 2005, 22:31:52 »
Het was lekker. Volgens mij gaat de soja smaak wel weg naarmate je het langer laat sudderen/staan.

Toch?

daar heb ik eigenlijk helemaal geen weet van.
Iemand????? :-\
Als dat zo is dan zal ik de prut in het vervolg wat langer door laten koken.
 :chef:

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Champignonragout
« Reactie #9 Gepost op: 02 december 2005, 20:54:45 »
Met sommige dingen met tofu erin heb ik die ervaring. Bijv. met eivrije eiersalade.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Champignonragout
« Reactie #10 Gepost op: 10 december 2005, 14:36:31 »
Gisteren had mijn moeder heerlijke vegan ragout gemaakt. Ze had er kerrie doorheen gedaan. Iets wat niet in me op zou komen maar wel lekker is (mits niet overmatig).
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Artemis

  • Superplientje
  • ***
  • 395
Re:Champignonragout
« Reactie #11 Gepost op: 12 december 2005, 16:55:38 »
eivrije eiersalade.

 :o

Hoe doe je dat?!

Nog even en je maakt vegan Haagse bluf.
:witch2:

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Champignonragout
« Reactie #12 Gepost op: 12 december 2005, 18:13:04 »
,,,,فلافل

Miracle

Re:Champignonragout
« Reactie #13 Gepost op: 31 januari 2006, 15:15:12 »
met cashewnoten (fijnstampen) vind ik het erg lekker

Vegatopia

[Koken] Champignonragout met mosterd en crème fraîche
« Reactie #14 Gepost op: 14 september 2015, 13:00:30 »
Champignonragout met mosterd en crème fraîche

Met deze champignonragout kun je alle kanten op. Zo kun je de champignons vervangen door gemengde paddenstoelen en 50 ml witte wijn toevoegen voor een luxe tintje. Eet het als hoofdgerecht over aardappelpuree of bij pasta en rijst, of serveer het in pasteibakjes als (retro) voorgerecht.

Source: Champignonragout met mosterd en crème fraîche
« Laatst bewerkt op: 14 september 2015, 14:01:12 door Eelco »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Koken] Champignonragout met mosterd en crème fraîche
« Reactie #15 Gepost op: 14 september 2015, 13:40:51 »
Gelukkig maar dat er geen dakje meer op ragoût hoeft, he Eelco?  ;)

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: [Koken] Champignonragout met mosterd en crème fraîche
« Reactie #16 Gepost op: 14 september 2015, 14:03:07 »
Gelukkig maar dat er geen dakje meer op ragoût hoeft, he Eelco?  ;)
:P
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength