Ik maak inderdaad zelf kaas maar dan wel paneer??? Wat is dat dan..Ik moet denken aan paneermeel maar dat zal je wel niet bedoelen.
Dank je voor de info, ook de anderen.
Ik zal als ik tijd heb, de site's bezoeken, en kijken of ik het maken kan en je krijgt zeker een berichtje..bp, en hier..
Hillela
Paneer heet volgens mij in het nederlands wrongel of hangop (maar ik kan het mis hebben hoor) en bevat geen stremsel alleen maar citroen sap of yoghurt.
Melk koken ,citroen toevoegen (of de yoghurt),en weer aan de kook brengen,afgieten en klaar.
Dat pers je en bak of frituur je of gooi je door de curry of doet het nat. op brood.
Deze kaas kan je alleen maar vierentwintig uur bewaren.Voor typische (hollandse)kaas zou je volgens mij daar nog (microbieel) stremsel aan moeten toevoegen en na het persen moeten dompelen in pekel.(water met zout oplosing)
En dan natuurlijk laten rijpen (zes weken volgen mij)