Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 22 gasten bekijken dit topic.

rickmans

Re: Kookvragen
« Reactie #980 Gepost op: 11 april 2007, 19:40:58 »
Ga voor het licht gekleurde hart van de bleeks.....
Rickmans

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #981 Gepost op: 11 april 2007, 20:24:08 »
De overgebleven rijst van gisteren:

1) weggooien
2) opwarmen in de magnetron

?

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #982 Gepost op: 11 april 2007, 20:25:34 »
2, maar ik ben niet zo voor magnetrons, dus ik zou het gewoon weer in kokend water gooien en even meekoken zodat het weer warm is.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #983 Gepost op: 11 april 2007, 20:34:06 »
Hm, een pan met kokend water wordt lastig, want er zit nog rijst in van gisteren ;) Maar ik doe wel kokend water in de pan dan :)

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #984 Gepost op: 11 april 2007, 20:45:58 »
Opbakken is lekker. Met wortel en ketjap en uit.
,,,,فلافل

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #985 Gepost op: 11 april 2007, 20:50:46 »
Opbakken is lekker. Met wortel en ketjap en uit.

inderdaad, dan krijg je lekkere nasi!
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #986 Gepost op: 12 april 2007, 08:50:03 »
De overgebleven rijst van gisteren


doe ik door het brood als ik er tenminste niet teveel kruiden doorgedaan heb.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #987 Gepost op: 12 april 2007, 18:52:08 »
De overgebleven rijst van gisteren:

1) weggooien
2) opwarmen in de magnetron

?

Misschien dit maken, en de macaroni dus vervangen door rijst?
http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=11021;start=msg395035#msg395035
Je kan ook de groenten ertc aanpassen.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #988 Gepost op: 12 april 2007, 18:59:23 »
Ik heb 't er maar niet op gewaagd nogmaals de rijst een dag in de pan te laten. Maar het recept ziet er wel interessant uit.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #989 Gepost op: 16 april 2007, 18:05:53 »
Smelt cheddar?

Re: Kookvragen
« Reactie #990 Gepost op: 16 april 2007, 18:09:16 »
Ja hoor, gisteren nog over de witlof gedaan.
Het wordt hier ook algemeen over (diepvries)pizza's gegooid en zo.

Eigenlijk doet men gewoon alsof het kaas is. :clown:
« Laatst bewerkt op: 16 april 2007, 18:25:43 door Snoesha@ñ »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

rickmans

Re: Kookvragen
« Reactie #991 Gepost op: 17 april 2007, 09:09:38 »
Cheddar wordt veel gebruikt als smeltkaas!

viv

Re: Kookvragen
« Reactie #992 Gepost op: 17 april 2007, 12:25:18 »
Cheddar van de Aldi gebruik ik altijd voor mijn tostis  ;D

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #993 Gepost op: 19 april 2007, 17:10:31 »
Ik ga proberen iets baklava-achtigs te maken. Mijn plan was: eerst bladerdeeg heel dun uitrollen, daar weer kleinere plakken van snijden. Die dan bakken en daarmee een soort taartje maken met honing nootjes en kokosrasp. Ik betwijfel of het iets wordt. Iemand tips? (het hoeft geen échte baklava te worden maar gewoon zoiets)

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #994 Gepost op: 19 april 2007, 17:23:00 »
in het zuivelbureau taartenkookboekje staat  baklavataart, die is vet lekker. Maar ipv bladerdeeg wordt daar filodeeg gebruikt.
Supercalifragilisticexpialidocious!

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #995 Gepost op: 19 april 2007, 17:33:16 »
ja het moet ook met filodeeg maar dat heb ik niet  :)
Plan is nu om toch de nootjes en honing al mee te bakken. Nah we zullen zien, het wordt vast lekker  :)

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #996 Gepost op: 19 april 2007, 18:49:24 »
bladerdeeg frituren in honing, dat werd het eigenlijk  :) Het ruikt wel heel lekker, maar ik ben benieuwd naar de structuur van de bladerdeed. Niet knapperig in ieder geval volgens mij door al die honingstroop.

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #997 Gepost op: 19 april 2007, 19:42:13 »
zie mijn weblog voor het resultaat :)

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #998 Gepost op: 19 april 2007, 19:45:51 »
Ziet er heel professioneel uit!
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #999 Gepost op: 20 april 2007, 17:56:01 »
weet iemand een recept voor lekker foujonghai (of hoe je dat ook schrijft)
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2: