Kookblunders genoeg...
Ik had een recept van het net afgeplukt voor veganistische appelkoek. Er moest 5KG geraspte appel in en aangezien ik nog nooit gebak had gemaakt ging ik er blindelings vanuit dat dat klopte.... dus ik zat met 5KG geschilde en geparte grannies om te gaan raspen... na een half uur vond ik het wel opmerkelijk hoeveel raspsel ik had en hoe veel appel er nog was om te raspen. Has dus 0.5 KG moeten zijn (maar er stond toc hecht 5 KG in het recept).
Pizzabodem. Ik had geen gist in huis dus baking powder geprobeerd. Het resultaat was niet slecht maar de pizzabodem leek uitendelijk meer op een focassia.
Een authentieke curry waar citroengras in moest... ik weet niet wat ik fout gedaan had maar die stukken bleven keihard.
En zelfs een simpele geimproviseerde sport-smoothie was een rampzalig resultaat (mijn eerste smoothie na aanschaf van een blender) : een bakje van dat bevroren taartfruit, een half blok tofu, een banaan, een glas vruchtensap en een schep proteinepoeder.
Was niet weg te krijgen....