Ik heb gisteren een turkse pizza gemaakt. Ik vond het erg geslaagd:
Voor 4 personen:
400/500 gr bloem
zakje gist
4-6 el lauwe melk
2 tl suiker
4 el gesmolten boter / olie
lauw water naar gelang nodig
zout
Bloem, gist, suiker, melk, boter mengen, lauw water zoveel als nodig en zout toevoegen.
Laten rijzen.
Vulling:
kleine brokjes gedroogde soja
zakje shoarmakruiden van silvo
2 flinke uien
halve rode en halve groene paprika
peterselie, korinader, pepermunt, dille
blik tomaten
zout
knoflook
soja mengen met shoarmakruiden en in heet water laten wellen.
Uien heel fijn snijden en bruin bakken.
Sojamengsel toevoegen en bruin bakken.
Paprika fijnsnijden en toevoegen en meebakken.
Blik tomaten erbij, even opwarmen.
Kruiden fijnsnijden, knoflook uitpersen en bij het mengsel doen. Zout naar smaak toevoegen.
Het deeg met een deegroller en veelpbloem tot platte ronde lappen uitrollen en in een vorm doen met de randjes een beetje rechtop.
De vulling erop uitsmeren.
In een oven van 220° 15 minuten (of tot het deeg knapperig en beetje gekleurd is) laten bakken.
Lekker met een yoghurt/knoflook met beetje zout sausje en een herderssalade (tomaat, komkommer, paprika, peterselie, ui, olijven citroen, zout en olijfolie)