Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #620 Gepost op: 31 december 2006, 16:22:29 »
Maar als ik ze dan moet smelten maakt het niets uit, toch? Dan kan ik namelijk mijn chips bewaren voor in cupcakes.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #621 Gepost op: 31 december 2006, 16:54:14 »
Oh ja dat lijkt me niks uitmaken.
Oh ik zie nu je vraag pas goed. Ja als je ze toch gaat smelten lijkt t me nogal zonde
« Laatst bewerkt op: 31 december 2006, 16:55:01 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.230
Re: Kookvragen
« Reactie #622 Gepost op: 05 januari 2007, 16:44:26 »
Kun je (alternatieve) kofte ook maken met couscous ipv bulgur? En moet je dan nog veel veranderen aan de bereiding?
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #623 Gepost op: 05 januari 2007, 16:48:50 »
Het zou wel eens kunnen dat bulghur iets beter plakt.
,,,,فلافل

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.230
Re: Kookvragen
« Reactie #624 Gepost op: 05 januari 2007, 16:54:18 »
Het zou wel eens kunnen dat bulghur iets beter plakt.

Maizena erdoor lijkt me niet zo'n super plan echter.
Appelstroop toch ook weer niet. Ehm, heb je misschien ideeën, die niet een ei zijn?

Of gewoon naar verhouding wat meer linzen gebruiken?
« Laatst bewerkt op: 05 januari 2007, 16:55:31 door cal¡mero »
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #625 Gepost op: 05 januari 2007, 16:58:36 »
Hm.
Kikkerwertenmeel?
Ik had ook al bedacht dat ik met een ei niet hoefde aan te komen.
Ik weet het niet 123. Gewoon proberen en goed aandrukken.
,,,,فلافل

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.230
Re: Kookvragen
« Reactie #626 Gepost op: 05 januari 2007, 17:04:58 »
Ah, maar gewoon een ei erdoorheen klussen is dus ook een optie? Ik maak het niet zelf, dus dan kan dat eventueel ook.
Anyway, thanx voor het meedenken!
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #627 Gepost op: 05 januari 2007, 17:07:14 »
Ah, maar gewoon een ei erdoorheen klussen is dus ook een optie? Ik maak het niet zelf, dus dan kan dat eventueel ook.
Anyway, thanx voor het meedenken!

Nou ja dat zou bij plakproblemen eventueel kunnen zou ik zeggen.. good luck!
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #628 Gepost op: 06 januari 2007, 22:52:22 »
Ah, maar gewoon een ei erdoorheen klussen is dus ook een optie? Ik maak het niet zelf, dus dan kan dat eventueel ook.
Anyway, thanx voor het meedenken!

Ik heb geloof ik ergens wel een veganne recept voor linzenkofte, maar weet zo even niet waar. Heb je het snel nodig?

Even snel googelen levert ddit op, daar doen ze er helemaal niets extra's doorheen. ???
« Laatst bewerkt op: 06 januari 2007, 22:56:08 door Sanja [wil lente en zon] »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.230
Re: Kookvragen
« Reactie #629 Gepost op: 07 januari 2007, 02:00:38 »
Ah, maar gewoon een ei erdoorheen klussen is dus ook een optie? Ik maak het niet zelf, dus dan kan dat eventueel ook.
Anyway, thanx voor het meedenken!

Ik heb geloof ik ergens wel een veganne recept voor linzenkofte, maar weet zo even niet waar. Heb je het snel nodig?

Even snel googelen levert ddit op, daar doen ze er helemaal niets extra's doorheen. ???

Nee, er hoeft ook geen plaksel doorheen, als je het met bulghur maakt. Maar het ging nu juist om een variant met couscous. Maar de tomatenpuree en wat olijfolie deden het ook prima. Overigens heb ik ze niet zelf gemaakt (ik vroeg het voor iemand anders), maar ik heb ze wel zelf geproefd. :)
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #630 Gepost op: 13 januari 2007, 20:15:20 »
Zojuist zag ik een tv-reclame. Daar hadden ze het over 'aardappels in een jasje'. Wat zijn/is dat?  Betekent dat aardappels in de schil, of zouden ze daar iets heel anders mee bedoelen? Ik krijg visioenen van aangeklede aardappels, en dat lijkt me bijzonder onsmakelijk, al dat textiel tussen je tanden.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #631 Gepost op: 13 januari 2007, 20:33:49 »
Gewoon in de schil.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #632 Gepost op: 13 januari 2007, 20:35:38 »
ok bedankt

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #633 Gepost op: 14 januari 2007, 20:25:37 »
Vanavond heb ik verse pasta getracht te maken. Volgens mij ging het al fout bij het deeg: ik las 300 gram bloem en 3 eidooiers. Ik kwam er daarna achter dat ik de hele eieren nodig had en het wit had ik ondertussen al door de gootsteen gespoeld...aanvullen met water maar (want de eieren waren op)
Uiteindelijk leek het mij een mooie, elastische deegbal. Even laten rusten in de koelkast en door de pastamachine heen. De gewone stand ging goed. Het werden mooie, dunne, zijde-achtige lappen. Alleen de tagliatelle stand ging helemaal mis! De repen plaktte direct aan elkaar en het werd één grote puinzooi. Dat hield ik maar voor gezien. Afdekken met een vochtige doek maar en ik ging de lappen zelf ik repen snijden. Ook dit ging moeilijk en ik kreeg het idee dat de pasta misschien te vochtig was. Maar ik had bij het door de wringer halen hier helemaal geen problemen mee!
Iemand een idee wat het probleem (problemen) kan zijn??
Volgende keer ga ik de lappen gewoon als lasagnebladen gebruiken, want de smaak was wel erg lekker!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #634 Gepost op: 23 januari 2007, 00:10:54 »
Geen ervaring met pasta maken, maar je geeft zelf al aan dat je het recept niet gevolgd hebt...

Iemand ervaring met noten (zacht) koken, voor purree ofzo? (zie ook 'wat eten we vandaag?') Hoelang duurt dat, of is dat quasi onmogelijk?

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #635 Gepost op: 23 januari 2007, 10:39:07 »
De pasta klinkt als te nat. Ik gebruik ook wel eens water in plaats van ei, wordt minder lekker maar dat kan best.
Wat voor bloem heb je gebruikt? Dat kan er ook mee te maken hebben. Ideaal is grano duro, en daar zit zelfs nog verschil tussen. Die van de Bijenkorf is bijvoorbeeld moeilijker te verwerken dan sommige andere.
Wat ik wel eens doe als het deeg te nat wordt (ik doe altijd maar wat, dus dat risico loop ik zeker) is de lappen, als je ze gedraaid hebt, nog even individueel door de bloem halen, zodat er een droog laagje aan de buitenkant zit. Dan plakt het minder. Wel koken de sliertjes mooier als je stevige pasta hebt. Als het vrij 'slappe' pasta is, dan kreukelen ze tijdens het koken, dan moet je dus even goed roeren zodra ze in het water gedaan zijn. Ik doe overigens niet aan laten drogen: deeg draaien, sliertjes maken en direct het water in vanaf de machine: als ik wacht tot alle pasta tot sliertjes gedraaid is, gaat het bij mij ook plakken. Dan maar lekker doordraaien en iets ongelijk gekookt, dat noem ik dan 'ambachtelijk' en dat is dan mijn kwaliteitskeurmerk  :O

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #636 Gepost op: 23 januari 2007, 11:43:06 »
Vanavond heb ik verse pasta getracht te maken.

Misschien eens kijken in deze draad?

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #637 Gepost op: 23 januari 2007, 12:59:21 »
Weet iemand waar ik chipotles (van die gerookte pepers) kan kopen?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #638 Gepost op: 23 januari 2007, 14:06:31 »
Weet iemand waar ik chipotles (van die gerookte pepers) kan kopen?

heel moeilijk aan te komen volgens mij.
zelf maken is ook niet 123 te doen, tenzij je een rookoventje/pan hebt.
« Laatst bewerkt op: 23 januari 2007, 14:06:45 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #639 Gepost op: 23 januari 2007, 15:15:15 »
Nee, helaas.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call