Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 14 gasten bekijken dit topic.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #600 Gepost op: 23 december 2006, 18:04:47 »
ik denk dat je m dan misschien wel het beste niet kan paneren en in een bakpapiertje in de oven kunt leggen. Dan smelt hij lekker. Alhoewel, dan wordt het misschien wel een soort kaasfondue...

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #601 Gepost op: 23 december 2006, 18:10:28 »
Ik ga weer 'Impossible Vegan Pumpkin Pie' maken. :kwijl:

Nu wil ik die dinsdag maken, maar omdat ik dan niet veel tijd heb om met een pompoen te gaan klooien en kliederen, heb ik die nu vast in de oven gezet en gepureerd.

De vraag: zal ik dat bakje in de koelkast zetten (dus tot dinsdagochtend) of zal ik 'm invriezen (waarbij ik niet weet of dat iets met de structuur doet oid)?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #602 Gepost op: 23 december 2006, 18:20:56 »
ik heb wel eens gebakken pompoen ingevroren maar dat vond ik geen succes, maar misschieni s het anders als de pömpoen al gepureerd is... maar toch, ik zou het niet doen. ik zou gewoon koelen, maar zeker weten of het goed blijft ... geen id.
Za Zemiata!

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #603 Gepost op: 23 december 2006, 18:56:19 »
voor mn camembert heb ik een goede oplossing gevonden.

Het is namelijk toch zo'n camembert met overal korst dus hij zal niet heel erg uitlopen, hij zit alleen niet in zo'n mooi houten bakje

edit: ooooh ik bedenk me net: ik doe er wat honing over hmmmm :)
« Laatst bewerkt op: 01 januari 2007, 01:38:08 door J@n »

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #604 Gepost op: 23 december 2006, 18:59:13 »
Zal ik dit aandurven, met sojamelk en margarine?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #605 Gepost op: 23 december 2006, 19:01:52 »
ik zou die pompoenpuree gewoon in de koelkast bewaren. Wij bewaren pompoensoep ook weleens zo lang (in de koelkast)

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re: Kookvragen
« Reactie #606 Gepost op: 23 december 2006, 19:56:37 »
Zal ik dit aandurven, met sojamelk en margarine?

Ja!
En wieh!, ik ga dinsdag ook Impossible etc. maken en heb voor de zekerheid veel te veel pompoen ingeslagen... dus die fudge kan ik dan ook wel eens proberen binnenkort. :)
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #607 Gepost op: 23 december 2006, 20:04:54 »
Zal ik dit aandurven, met sojamelk en margarine?

Ja!
En wieh!, ik ga dinsdag ook Impossible etc. maken en heb voor de zekerheid veel te veel pompoen ingeslagen...
Alweer? :D

Deze en  deze lijken me trouwens ook heel lekker. En de pumpkin chocolate chip cupcakes uit VCtotW ook. ::)
« Laatst bewerkt op: 23 december 2006, 20:05:15 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #608 Gepost op: 24 december 2006, 17:52:39 »
Hoe krijg ik een krokant paneermeelkorstje op mijn witlof uit de oven? De botertruuk ken ik al maar ik eet geen kaas dus dan moet ik wel érg veel boter gebruiken denk ik?
Dat vind ik te vettig.

Alvast bedankt! :)
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #609 Gepost op: 26 december 2006, 19:31:10 »
Als je eten per ongeluk veel te pittig is geworden (doordat je per ongeluk pittige paprika poeder koopt  :-[) hoe kun je je eten dan ontpittigen?
Mijn moeder vertelde mij dat een aardappel helpt tegen te zout geworden eten, zou dat ook helpen bij pittig?

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #610 Gepost op: 26 december 2006, 22:46:04 »
Ik zou er iets 'fris' doorheen gooien. Ligt eraan wat voor soort gerecht het is. Ik denk aan munt bijv. Of fruit? Zoete ketjap? Tomatenpurée?
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #611 Gepost op: 26 december 2006, 23:49:21 »
Suiker.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #612 Gepost op: 27 december 2006, 09:55:19 »
Kokosmelk of slagroom.
This is between me and the vegetable!

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #613 Gepost op: 27 december 2006, 16:25:26 »
Ah wat fijn, allemaal goede tips. Bedankt!
Het gaat in dit geval om tomaten linzen stoof. Ik heb er al een hele lading gekookte linzen aan toegevoegd, maar het bleef erg pittig. Ik ga de suiker ns proberen.
En de rest van de tips ga ik onthouden voor andere soorten recepten.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #614 Gepost op: 30 december 2006, 20:43:18 »
Waarin verschillen chocolate chips van 'gewone' chocolade?

Edit: en als in een recept chocolate chips worden gesmolten, zou ik dan ook gewone chocola kunnen nemen?
« Laatst bewerkt op: 30 december 2006, 20:46:41 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #615 Gepost op: 30 december 2006, 21:35:59 »
De chips blijven een beetje krokant in de oven en smelten niet helemaal weg zoals gewone chocolade?
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #616 Gepost op: 30 december 2006, 22:09:13 »
Dat had ik ook al bedacht, maar waardoor zou dat komen? En volgens mij wordt gewone chocola ook weer hard als het eenmaal uit de oven komt...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Superguppie

  • ***
  • 322
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #617 Gepost op: 30 december 2006, 22:25:17 »
Volgens mij is het enige nut van chocolate chips dat je zelf geen chocolade hoeft te hakken. (En volgens Linda Collister zijn de meeste soorten van "inferieure kwaliteit" en kun je beter zelf goede chocolade fijnhakken)
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #618 Gepost op: 31 december 2006, 13:12:32 »
Dank! :)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #619 Gepost op: 31 december 2006, 16:09:19 »
Volgens mij is het enige nut van chocolate chips dat je zelf geen chocolade hoeft te hakken. (En volgens Linda Collister zijn de meeste soorten van "inferieure kwaliteit" en kun je beter zelf goede chocolade fijnhakken)

Ja maar ik weet ook van goede patissiers die erbij zweren. Volgens mij smelten ze echt minder makkelijk.
,,,,فلافل