Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 17 gasten bekijken dit topic.

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #560 Gepost op: 26 november 2006, 14:17:25 »
Ow...nog een vraag...wat is een hete oven? In mijn beleving ligt dat ergens tussen 180 en 220 graden.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #561 Gepost op: 26 november 2006, 15:40:10 »
Het rooksmaakje krijg je als je hem in het vuur houdt.
Als je het in de oven doet (dus op gewone oven stand, niet op grill stand) krijg je niet/minder het rooksmaakje.
Ik zou zeggen een oven van een graad of 200.
De aubergine moet wel door en door gaar zijn.
« Laatst bewerkt op: 26 november 2006, 15:42:00 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #562 Gepost op: 26 november 2006, 16:06:01 »
Gaatjes erin prikken van te voren?
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #563 Gepost op: 26 november 2006, 16:35:51 »
Een paar. Om te voorkomen dat hij knapt.
This is between me and the vegetable!

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #564 Gepost op: 26 november 2006, 17:15:32 »
Een paar. Om te voorkomen dat hij knapt.
En anders hoeft ik hem niet meer te pureren  :O
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #565 Gepost op: 26 november 2006, 17:28:44 »
Nee, maar dan moet je hem wel van de binnekant van je oven afschrapen. En dan moet je dus eerst je oven schoonmaken. Ik zou weten wat ik koos...
This is between me and the vegetable!

Harry

Re: Kookvragen
« Reactie #566 Gepost op: 28 november 2006, 17:42:44 »
Heeft er iemand ervaring met het verwerken van mispels? Wat voor lekkers kun je er zoal mee maken?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #567 Gepost op: 08 december 2006, 19:08:51 »
Wat is patent bloem?
This is between me and the vegetable!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #568 Gepost op: 08 december 2006, 19:54:15 »
 Door het breken van tarwekorrels, zeven en malen ontstaan verschillende soorten bloem. De meest blanke bloem heet patentbloem. Deze bevat vrijwel geen zemelen of kiemdeeltjes. Tarwebloem is wat grauwer van kleur en bevat een kleine hoeveelheid zemelen en kiemdeeltjes. Als alle zemelen en kiemdelen van de tarwe erbij zitten, spreekt men over volkorenmeel.

http://www.warenkennis.nl/graan/soorten.htm#2
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #569 Gepost op: 09 december 2006, 14:50:35 »
Ik heb het recept van een (pompoen-)taart door de helft gedaan en dat gaat dan in een bakblik waar de helft van de originele in kan.

Moet ik de temperatuur van de oven lager zetten, of de baktijd verkorten? En zoja, hoeveel?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #570 Gepost op: 10 december 2006, 00:07:15 »
Ik laat alles altijd zoals het is (ik heb een minivormpje waar ik soms kleine taartjes in doe) en dat gaat prima. Moet ook volgens mijn broer, maar weet niet meer waarom.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #571 Gepost op: 10 december 2006, 17:57:39 »
Ja, ik heb 'm er tien minuten korter ingedaan, maar toen het afgekoeld was, kwam ik erachter dat het eigenlijk gewoon langer er in had gemoeten.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #572 Gepost op: 13 december 2006, 09:41:16 »
Ik heb weer een vraagje over het grillen der aubergines. Ik doe ze voor de baba anoush heel in de oven, met gaatjes erin. Het wordt heerlijk zacht van binnen maar toch vind ik ze dan nog te 'waterig'. Hoe voorkom of genees ik dat?
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Roodbaard

  • ***
  • 260
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #573 Gepost op: 13 december 2006, 11:43:25 »
halverwege afgieten  ::)

Ik ben niet zo ervaren met aubergines, maar in recepten lees ik vaak dat je hem moet laten uitlekken op keukenpapier.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2006, 13:24:25 door Roodbaard »
In het ruisen van de wind hoor ik melodieën lang verloren, in de stemmen van het woud hoor ik liederen van het onterfde land.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #574 Gepost op: 13 december 2006, 13:12:12 »
Het vruchtvlees na het roosteren nog een half uurtje in een zeef laten uitlekken?
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #575 Gepost op: 13 december 2006, 14:06:17 »
Kleinere aubergines nemen?
,,,,فلافل

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.685
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #576 Gepost op: 13 december 2006, 15:44:11 »
Inwrijven met zout zou moeten helpen. Ik marineer de aubergines voor het grillen met olijfolie, zout en peper (half uurtje laten inwerken), dat haalt de smaak nog wat extra naar voren.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #577 Gepost op: 13 december 2006, 17:36:15 »
En het haalt het bittere eruit.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #578 Gepost op: 13 december 2006, 17:43:23 »
Ja voor de baba ganoush gooi je een hele aubergine in de oven.
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #579 Gepost op: 13 december 2006, 17:44:14 »
Ja voor de baba ganoush gooi je een hele aubergine in de oven.
Maar je prikt 'm wel even in met een vork want anders hoor je op een gegeven moment *BOMP*.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.