Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 4 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #480 Gepost op: 01 oktober 2006, 16:37:39 »
Mogen zogende vrouwen en bejaarden zelfgemaakt spekkoek eten? Ivm met de eieren en enge dingen enzo.

Offline Jacqueline

  • ***
  • 309
  • Geslacht: Vrouw
    • Lifecoach
Re: Kookvragen
« Reactie #481 Gepost op: 01 oktober 2006, 16:54:21 »
Spekkoek wordt toch gewoon in de oven bereid? laagje voor laagje gebakken? Volgens mij moet dat dan geen probleem zijn omdat er geen sprake is van rauwe eieren.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #482 Gepost op: 01 oktober 2006, 16:57:09 »
Maar zouden ze genoeg verhit worden?

Offline Jacqueline

  • ***
  • 309
  • Geslacht: Vrouw
    • Lifecoach
Re: Kookvragen
« Reactie #483 Gepost op: 01 oktober 2006, 16:59:31 »
Volgens mij wel, het duurt echt heel lang voordat je een spekkoek gebakken hebt, juist omdat het laagje voor laagje gaat en je werkt ook nog met boven- en onderverwarming

Wabi Sabi

Re: Kookvragen
« Reactie #484 Gepost op: 12 oktober 2006, 11:08:58 »
Ik vind die yofu van Sam wel goed klinken. Het is vast een redelijke tijd houdbaar, dus de eerste die naar de natuurwinkel gaat, moet het maar meenemen.

Er is ook vega-smeerkaasspul dat ook zo'n wat 'hardere' creme fraiche structuur heeft. Is ook vettig, dus 'smelt' een beetje als het met iets warms in aanraking komt. Het is van het merk Tofutti, zit in van die platte ronde bakjes met dekseltje. In veel smaken, maar ook basic te krijgen in de natuurvoedingswinkel. Ik haal het vaak in de Gimsel. Zie hier.

gasman

Re: Kookvragen
« Reactie #485 Gepost op: 14 oktober 2006, 16:03:02 »
Weet iemand waar ik (zoveel mogelijk) receptideeen kan vinden met ( biologische ) Gries en Zemelen ? Ik heb ontdekt dat "mijn " molenaar het ( let op !) WEGGOOIT ! . Dus ik zie eten , en mogelijk handel !   :P   ;D    ;)

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #486 Gepost op: 14 oktober 2006, 16:05:21 »
Gries = griesmeel?
Daarmee zijn veel dessert en gebak-recepten in de Turkse en Griekse keuken.


Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #487 Gepost op: 14 oktober 2006, 16:34:09 »
Weet iemand waar ik (zoveel mogelijk) receptideeen kan vinden met ( biologische ) Gries en Zemelen ? Ik heb ontdekt dat "mijn " molenaar het ( let op !) WEGGOOIT ! . Dus ik zie eten , en mogelijk handel !   :P   ;D    ;)

Ik kreeg vandaag op de markt te horen dat een grote containerzending met vijgen was afgekeurd. Dus als je even naar de Rotterdamse haven gaat, kun je vast voor een schappelijke prijs een ton gedroogde vijgen kopen. Anders worden ze ook vernietigd.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #488 Gepost op: 14 oktober 2006, 16:59:27 »
Ik zou eerst even vragen wat de reden voor afkeuring was...

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #489 Gepost op: 14 oktober 2006, 17:10:47 »
Een net iets te hogere achter de komma waarde, ongetwijfeld. Grens is grens.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #490 Gepost op: 14 oktober 2006, 20:41:49 »
Ik heb stoofpeertjes gekocht. Nu lukt het me niet meer om die vanavond klaar te maken, maar kan ik ze wel alvast schillen en dan onder water zetten ofzo?

(Ja, ik snap dat het kan, maar is het ook goed/lekker?)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #491 Gepost op: 14 oktober 2006, 22:19:43 »
Lijkt me zonde voor de vitaminen. Ik zou het niet doen.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #492 Gepost op: 14 oktober 2006, 23:25:32 »
Heb het ook maar niet gedaan. Maar na drie uur koken zullen er vast ook niet veel vitamines meer inzitten.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #493 Gepost op: 15 oktober 2006, 11:42:53 »
Ik kook stoofperen altijd maar een minuut of 35? Maar ook dan zal het geen vitaminebommetje meer zijn nee.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #494 Gepost op: 15 oktober 2006, 12:15:43 »
35 minuten maar? Ik heb net, na twee uur, een hapje geproefd, maar zo vind ik ze echt nog niet lekker...

Hoe maak jij ze klaar dan?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #495 Gepost op: 15 oktober 2006, 12:21:01 »
35 minuten maar? Ik heb net, na twee uur, een hapje geproefd, maar zo vind ik ze echt nog niet lekker...

Hoe maak jij ze klaar dan?

 :bloos: Ik vraag me af of ik het wel goed doe. Hangt het niet van de perensoort af. Ik heb vaak Giezer Wildeman.
Ik heb dit seizoen ze nog niet gemaakt, wellicht ben ik abuis en doe ik het 50 minuten. Ik zal van de week ook es peren gaan maken.
Maar afijn ik kook dat spul in drieen in bessensap met kaneelstokjes.
In de magnetron klaarmaken kan trouwens ook goed.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #496 Gepost op: 15 oktober 2006, 12:24:11 »
:bloos: Ik vraag me af of ik het wel goed doe. Hangt het niet van de perensoort af. Ik heb vaak Giezer Wildeman.
Die heb ik er nu ook inzitten. Maar het zou prima kunnen dat het wel zo kort kan. Toen ik voor het eerst stofperen klaar ging maken heb ik een kilozak van de AH gekocht waar een recept op stond waarbij ze dus drie uur moesten stoven.

Citaat
Maar afijn ik kook dat spul in drieen in bessensap met kaneelstokjes.
In de magnetron klaarmaken kan trouwens ook goed.
Ah, ik gooi gewoon een hele kilo stoofperen in een keer in een pan. Met rode wijn, water en een beetje suiker. Misschien snij jij ze heel klein?
Wacht, je bedoelt vast dat je de peren in drieën snijdt en niet dat je een kilo in drie delen opdeelt. :bloos:
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2006, 12:28:07 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #497 Gepost op: 15 oktober 2006, 12:30:22 »
Wacht, je bedoelt vast dat je de peren in drieën snijdt en niet dat je een kilo in drie delen opdeelt. :bloos:

 :yes:
,,,,فلافل

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #498 Gepost op: 15 oktober 2006, 13:30:51 »
35 minuten maar? Ik heb net, na twee uur, een hapje geproefd, maar zo vind ik ze echt nog niet lekker...

Hoe maak jij ze klaar dan?

 
In de magnetron klaarmaken kan trouwens ook goed.
Hoe lang in de magnetron?
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #499 Gepost op: 19 oktober 2006, 10:22:55 »
Ik heb nog een halve pompoen over, hoe lang kan ik die bewaren?