Ik zag straks bij Appie de nieuwe menukaartjes en deze leek me erg lekker, ga ik morgen gelijk uitproberen (op de port en quorn na)
Rodekool-cranberrystamppot
hoofdgerecht, 4 personen
· 1 kilo aardappels
· 50 g boter of margarine
· 2 bakjes Quorn-stukjes (a 175 g)
· 50 ml port
· 1 zak rode kool met appel (gekookte, 520 g)
· 150 g cranberrycompote (pot a 350 g)
Bereiding
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in ca. 20 minuten gaarkoken. Quorn bestrooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten en quornstukjes in ca. 4 minuten gaarbakken. In pan port, rodekool en cranberry-compote verwarmen. Aardappels fijnstampen met rest van boter. Koolmengsel en quorn door aardappels mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper.