Vegatopia Forum

Dadels

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline ingeping

  • ***
  • 143
  • Geslacht: Vrouw
Re:Dadels
« Reactie #20 Gepost op: 09 mei 2005, 12:04:32 »
verse dadels dopen in de pure chocolade. Heb ik pas gedaan en als cadeau weggegeven toen ik bij vrienden ging eten. Erg lekker.


zo, dit was de ontmaagding qua berichten posten  :)

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re:Dadels
« Reactie #21 Gepost op: 31 mei 2005, 13:40:29 »
Een gerecht met dadels uit 'Afrodite' van Isabel Allende, een zinnenprikkelend gerecht dus :):

-4 courgettes
-1 el olie
-1/2 geraspte ui
-1/2 geraspte wortel
-1/2 kop room
-1 tl kerriepoeder
-2 el geraspte kokos
-1/2 kop kokosmelk (of zoete wijn)
-4 in reepjes gesneden dadels

Courgettes in lengte doormidden snijden en even opbakken in de olie, uit de pan nemen en de ui, wortel, kerrie, kokos en dadels 5 min opbakken. Kokosmelk toevoegen en nog 10min laten koken. Courgette toevoegen en nog 10min verder gaar laten worden. Van het vuur halen, room toevoegen en opdienen.


Toeps

Re:Dadels
« Reactie #22 Gepost op: 04 juni 2005, 16:07:09 »
Ik eet dadels altijd gewoon zo op. Niks er in of er bij, gewoon direct opsmikkelen.

Die verse van de Turk vind ik het lekkerst, maar soms lijkt het net of ze al maaaaaanden in die kartonnen doosjes hebben gezeten, zo stoffig. Ik spoel ze altijd eerst helemaal af, en dan nog ben ik soms bang dat er vieze beestjes in zitten. :P

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Dadels
« Reactie #23 Gepost op: 15 juni 2005, 20:55:19 »
Een dadeltempura? Zou dat wat zijn? Maar dan moet er nog wat bij in die tempura. Iets frissigs. Maar wat..
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Dadels
« Reactie #24 Gepost op: 15 juni 2005, 21:03:52 »
Citroenroomkaas?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Dadels
« Reactie #25 Gepost op: 15 juni 2005, 21:09:50 »
Een dadeltempura? Zou dat wat zijn? Maar dan moet er nog wat bij in die tempura. Iets frissigs. Maar wat..

Roomkaas.  :heehee:

irezumi_x

Re:Dadels
« Reactie #26 Gepost op: 17 juni 2005, 12:22:09 »
In een experimenteerdrang maakte ik onlangs een sojashake van dadels en appels, met een snuifje kaneel en wat ahornsiroop. Viel best mee  :)

Monica

Re:Dadels
« Reactie #27 Gepost op: 17 juni 2005, 16:49:42 »
Ik vind stukjes dadel ook erg lekker om door fruitsalades te doen.

Monica

Re:Dadels
« Reactie #28 Gepost op: 17 juni 2005, 16:50:14 »
Bij de Aldi zijn soms dadels te koop en die zijn errug lekker  :P

Ernie

Re:Dadels
« Reactie #29 Gepost op: 19 juni 2005, 15:28:43 »
Die verse van de Turk vind ik het lekkerst, maar soms lijkt het net of ze al maaaaaanden in die kartonnen doosjes hebben gezeten, zo stoffig. Ik spoel ze altijd eerst helemaal af, en dan nog ben ik soms bang dat er vieze beestjes in zitten. :P
Inderdaad. Moeten natuurlijk nog wel zacht zijn, maar juist die zachte zijn verdacht. Let goed op de witte spikkeltjes, dat zijn vaak suikers, maar niet als ze bewegen! :pukey: Heb laatst zo 2 partijen bij verschillende Turkse winkels gevonden..

Danielle

Re:Dadels
« Reactie #30 Gepost op: 20 juni 2005, 23:43:57 »
Ik heb ook wel eens een doos gekocht daar echt beesten in zaten.

Maar vooral beestenkeutels

10

Re:Dadels
« Reactie #31 Gepost op: 17 september 2005, 17:05:47 »

In engeland kennen ze een heerlijk toetje: Sticky Toffee Pudding, gemaakt met o.a. dadels.  Recept is gemakkelijk op het internet te zoeken.

Offline niels

Re:Dadels
« Reactie #32 Gepost op: 23 september 2005, 13:19:20 »
Stijlpoltie of niet, ik zeg: vullen met Tofutti cream-cheese.

Mel

Re:Dadels
« Reactie #33 Gepost op: 23 september 2005, 13:56:42 »
En zo is dat! Wij maken verdorie toch zelf wel uit wat wij met onze dadels doen

Stijlpolitie? Tssss :angry7:

Mysteriaaa2

Re:Dadels
« Reactie #34 Gepost op: 10 oktober 2005, 12:38:32 »
Ik vul ze met een mengsel van  gerapste kokos en sinappel bloessem water of rozen water...

'nique

Offline Draek

  • ******
  • 4.449
  • Geslacht: Man
    • Geen dier voor plezier! Stop het circus!
Dadels
« Reactie #35 Gepost op: 24 december 2005, 12:22:15 »
Mijn moeder had dadels meegenomen. Daarop staat:
Zoet met lichte honingsmaak. Ik vertrouw die dingen dus niet.
Is er honing toegevoegd eraan?

Of bedoelen ze dat de smaak een beetje honingerig is?

Staat niets bij ingredientenlijst, behalve dadels, water en E202.
Stem op de Partij voor de Dieren

Offline Ligfietsertje

  • *****
  • 1.633
  • Geslacht: Man
Re:Dadels
« Reactie #36 Gepost op: 24 december 2005, 12:24:57 »
Mijn moeder had dadels meegenomen. Daarop staat:
Zoet met lichte honingsmaak. Ik vertrouw die dingen dus niet.
Is er honing toegevoegd eraan?

Of bedoelen ze dat de smaak een beetje honingerig is?

Staat niets bij ingredientenlijst, behalve dadels, water en E202.

Ik denk niet dat er honing bij te pas is gekomen.  Dadels kunnen nogal van smaak verschillen en ik kan me goed voorstellen dat er bij zijn die van nature iets 'honingachtig' hebben.

Offline Draek

  • ******
  • 4.449
  • Geslacht: Man
    • Geen dier voor plezier! Stop het circus!
Re:Dadels
« Reactie #37 Gepost op: 24 december 2005, 12:27:18 »
ok.. denk ook dat ze zoiets bedoelen. Ik eet dus eigenlijk nooit dadels, dus weet niet precies hoe ze smaken.
Alleen in dat rawfoodboekje staan veel dingen met dadels, dus moet ze dan toch maar eens eten :)
Stem op de Partij voor de Dieren

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re:Dadels
« Reactie #38 Gepost op: 25 december 2005, 12:37:28 »
Maak er Sticky Toffee Cake mee! Die ga ik vandaag maken als kersttoetje. Megamachtig, maar ook erg lekker. Ik heb dit recept uit de Elle eten en zij hebben het weer van Het buffet van odette & yvette en die hebben het weer van Cafe restaurant Amsterdam.

Sticky toffee cake

Oven op 180 graden

175 gram fijngehakte dadels zonder pit met 300 ml water opkoken.
Pan van het vuur nemen, 1,5 tl zuiveringszout er door roeren.
60 g boter met 175 gram suiker luchtig kloppen.
2 eieren er door kloppen
175 gram zelfrijzend bakmeel erdoor scheppen
dadelmengsel erdoor mengen en 1 kleine tl vanille-essence er door mengen
in beboterde springvorm doen en 35 min in de oven zetten

maak ondertussen de saus:
200 gram bruine basterdsuiker, 6 el slagroom, 140 gram boter en 1 kleine tl. vanille-essence op middelhoog vuur tegen de kook aan brengen

Giet de helf hiervan over de cake en zet hem terug in de oven tot de saus geabsorbeerd is en de bovenkant van de cake goudbruin en bubbelend heet is.

Serveer warm met de rest van de saus.

Offline ingeping

  • ***
  • 143
  • Geslacht: Vrouw
Re:Dadels
« Reactie #39 Gepost op: 29 december 2005, 17:33:22 »
dadels vullen met iets van monchou of geitenkaas/honing en dan pistashnootjes eroverheen... ik vind het lekker


deze gaan het worden.....

ik kan deze dadels vast overdag al klaarmaken en dan alleen de honing en nootjes er op het laatste moment over heen doen, toch?