Vegatopia Forum

Unox vegetarische ragout in zak

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Toni

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #20 Gepost op: 20 juni 2006, 15:09:04 »
mijn oma maakte elke kerstavond ragout; kippenragout en speciaal voor mijn vegetarische champignonragout.

Oma's ragout was lekker neem ik aan. ;D
Heb je het recept?
Meestal zijn oma's recepten overheerlijk. :P

sissy_m

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #21 Gepost op: 20 juni 2006, 15:41:45 »
hij staat al bij mij in de kast ik ga hem binnekort proberen.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #22 Gepost op: 20 juni 2006, 17:03:35 »
nee, heb het recept niet en mijn oma is overleden... helaas.

bienne

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #23 Gepost op: 24 juni 2006, 21:38:05 »
volgens mij is dat met een roux... Bouillon en bloem. Ooit geleerd op school maar helaas vergeten.........

Denk dat ik met mijn neus heb gekeken maar bij onze ah hem nog niet gevonden...

Offline Kupu-kupu

  • **
  • 47
  • Geslacht: Vrouw
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #24 Gepost op: 25 juni 2006, 14:06:00 »
Ik zag dat de Dekamark het ook verkoopt .  :)

mirrie

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #25 Gepost op: 25 juni 2006, 17:04:17 »
Ik ga ook eens kijken. Met dit druilerige weer vind ik het wel lekker voor een lunch.

bienne

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #26 Gepost op: 27 juni 2006, 20:21:30 »
Vandaag heb ik hem maar eens uitgetest. Vond hem erg lekker moet ik zeggen alleen wel achterlijk duur... maar dat heb je weer met merkartikelen

Kirsten1

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #27 Gepost op: 12 juli 2006, 10:21:00 »
De ragout staat in het schap bij de gewone ragouts.

Je kunt er trouwens ook een makkelijk voorgerecht van maken door een schapje ragout in een mini-pasteibakje te doen of in een bladerdeeg pakketje, makkelijk, lekker en snel!! ( en altijd een heerlijk hapje in huis).

Offline Sam

  • ******
  • 7.192
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #28 Gepost op: 20 juli 2006, 17:54:12 »
Gisteren kwam ik het tegen bij de Digros (AH heeft het volgens mij niet, in ieder geval niet online). Ik vind het wel aardig, heb het in een pasteibakje gegeten en in een uitgehold warm pistoletje, was allebei wel OK. Ik vind mijn zelfgemaakte ragout een stuk lekkerder maar dit is wel makkelijk om achter de hand te hebben. Ik zou het mensen die bij mij komen eten niet voorschotelen, daar is het echt niet lekker genoeg voor.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline linz

  • ***
  • 225
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #29 Gepost op: 22 juli 2006, 11:10:27 »
Vond de ragout bij Dirk.
Normaal ben ik niet zo van het 'kant-en-klaar', maar door deze draad werd ik nieuwsgierig.
Heb het gegeten met rijst, courgette, tomaat en sla.
Voor een keer best lekker, maar  ZOUT  :o
Gelukkig had ik er al even van geproefd voor het opwarmen en heb ik de boel wat verdund met citroensap en witte wijn.

Nu wil ik eigenlijk wel zelf lekkerdere ragout maken.
Heeft iemand een goed recept?
Stiekem toch een banaan!

Starry880

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #30 Gepost op: 22 augustus 2006, 10:04:10 »
hmm ik vond deze ragout toch wel erg lekker! Ook de rest van de familie (niet vega) vonden het erg lekker..

Offline Wildflower

  • ***
  • 114
  • Geslacht: Vrouw
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #31 Gepost op: 17 december 2006, 20:17:47 »
Vorige week deze ragout geprobeerd als vulling van een bladerdeeg-pasteitje. Ik vond het goed te eten en niet te zout, alleen zaten er wel erg weinig champignons in. De volgende keer doe ik die er zelf nog wel bij. Dat Unox een vleesmerk is vind ik wel wat minder  :(
"If I could make everyone
in the world see one film,
I'd make them see EARTHLINGS"
~Peter Singer ~

LaMandy

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #32 Gepost op: 25 december 2006, 09:25:18 »
Helaas, ik waag me er niet aan, want:
- UNOX is een vlees-merk en daar hoef ik niks van
- lijkt me niet geheel vegetarisch vanwege de roomkaas
- knoflook wil ik niet, want daar ga je van stinken en da's niet sociaal voor je omgeving
Er zijn nog een boel meer dingen waar je van uit je mond kunt stinken dan knoflook alleen, hoor...wat een gemis!

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #33 Gepost op: 10 januari 2007, 08:47:03 »
Ja, van die knoflook vind ik ook een beetje onzin hoor. Knoflook is heerlijk ! En niet sociaal voor je omgeving !!
volgens mij moet ik de eerste persoon nog tegenkomen in mijn omgeving die nooit knoflook eet....
Die ragout ga ik ook eens proberen, want dat vond ik altijd vroeger zo lekker, rijst met ragout en dan stukjes gekookte bleekselderij erdoor. Idee van scheut witte wijn vind ik ook een goed plan.  MMM.
Vroeg me trouwens af of die champignonragout van Albert Heijn in blik ook vegetarisch is (volgende keer even ingredientenlijstje lezen).

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #34 Gepost op: 10 januari 2007, 10:41:51 »
Vroeg me trouwens af of die champignonragout van Albert Heijn in blik ook vegetarisch is (volgende keer even ingredientenlijstje lezen).

Jep, die is vega. (Er staat ook nog zo'n groen Veetje op) Ik heb 'm al eeuwen in de kast staan, maar maak elke keer toch zelf verse ragout. Ik wil het een keer op een feestje opwarmen. Kijken of het te eten is...
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #35 Gepost op: 19 maart 2007, 15:18:33 »
Vroeg me trouwens af of die champignonragout van Albert Heijn in blik ook vegetarisch is (volgende keer even ingredientenlijstje lezen).

Jep, die is vega. (Er staat ook nog zo'n groen Veetje op) Ik heb 'm al eeuwen in de kast staan, maar maak elke keer toch zelf verse ragout. Ik wil het een keer op een feestje opwarmen. Kijken of het te eten is...
Ik zocht hier of dit blikje van AH ook vega zou kunnen zijn. Ja dus, en uitgeprobeerd. Best lekker, nog beter dan die in de zak van Unox.
Maar ja, smaken verschillen.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

viv

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #36 Gepost op: 28 maart 2007, 15:35:19 »
Dat blikje ragout van de AH
staat hier regelmatig op tafel
lekker vind ik zelf!

maar deze zak van unox klinkt me ook goed in de oren
maar even aanmoeders doorgeven of ze dat eens mee wil nemen  ;D

viv

Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #37 Gepost op: 31 maart 2007, 22:34:09 »
en vandaag getest
enne heerlijk hoor.. toch weer anders als dat blikje van AHmerk!
verser  ;D

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re:Unox vegetarische ragout in zak
« Reactie #38 Gepost op: 01 april 2007, 13:15:09 »
oe lekker die ga ik ook eens proberen! Ik vind ragout erg lekker namelijk ;D
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Vegetarische ragout
« Reactie #39 Gepost op: 09 december 2010, 00:22:10 »
Recept voor vegetarische ragout

http://www.thekitchn.com/thekitchn/book-reviews/david-tanis-wild-mushroom-ragout-with-ziti-cookbook-review-recipe-from-heart-of-the-artichoke-and-other-kitchen-journeys-134341

Wild Mushroom Ragout with Ziti
Although many vegetarians I know are understandably tired of pasta, this deeply satisfying autumnal dish isn’t so much a pasta as a rich mushroom stew that would be just as wonderful with warm polenta, steamed rice, or other grains.

For the mushroom ragout
1/4 cup olive oil
1 large onion, finely diced
Salt and pepper
2 pounds wild or cultivated mushrooms, cleaned and sliced
3 garlic cloves, smashed to a paste with a little salt
1 teaspoon finely chopped thyme
2 teaspoons finely chopped sage
1/2 teaspoon red pepper flakes
2 tablespoons tomato paste
1 tablespoon all-purpose flour
2 cups Porcini Mushroom Broth (recipe follows), hot, or as needed

1 pound long ziti
2 tablespoons olive oil or butter
2 garlic cloves
Salt and pepper
2 tablespoons chopped parsley

To prepare the ragout, in a large skillet, heat 2 tablespoons of the olive oil over high heat. Add the onion and cook, stirring well, until it begins to brown. Lower the heat to medium, season the onions with salt and pepper, and continue stirring until nicely caramelized, about 5 minutes. Remove the onion to a small bowl. Return the pan to the heat, add the remaining 2 tablespoons olive oil, and turn the heat to high. Add the mushrooms, stirring well to coat with oil. Keep the heat high and sauté the mushrooms until they brown lightly. If juices accumulate in the pan, pour them off and reserve.

Season the mushrooms with salt and pepper, add the garlic, thyme, sage, and pepper flakes, and stir well. Reduce the heat to medium, add the caramelized onion and the tomato paste, and stir well to coat the mushrooms and to dry the mixture slightly. Cook for another 2 minutes, stirring.

Sprinkle the flour over the mixture and stir it in. Ladle in 1 cup of the hot mushroom broth, stirring well as the mixture thickens. Add another cup of hot broth and let the ragout cook for another 5 minutes. If it’s too thin, cook it a bit longer; if too thick, add a bit more broth. Taste for seasoning. (The ragout can be made a few hours ahead and reheated.)

To cook the pasta, bring a large pot of salted water to a boil. Break the ziti into 6-inch lengths (or use cut ziti). Boil the pasta for about 10 minutes, or until on the firm side of al dente.

When the noodles are almost cooked, warm the olive oil or butter in a large wide skillet. Put in the garlic and stir; don’t let it brown. Add salt and pepper and turn off the heat.

Drain the pasta, add to the skillet along with the parsley, and mix well. Transfer the pasta to a warm serving bowl. Put the hot mushroom ragout in another serving bowl, and bring them both to the table.

Porcini Mushroom Broth
Put 3 cups water in a saucepan and add a bay leaf, a few slices of dried porcini mushrooms or 2 teaspoons dry porcini powder (see below), half a small onion, 1 small celery stalk, and a small carrot, peeled and chopped. Bring to a boil, then lower to a simmer and cook for 20 to 30 minutes; strain.

{Variation} Dry Porcini Powder
Porcini powder is available at specialty shops, but it’s easy to make your own, to add intensity to the mushroom ragout or many other sauces or dishes. Dried porcini can sometimes be sandy. So, to get rid of any grit, soak a handful of them briefly in warm water, then blot them very well in a towel, put them on a baking sheet, and let them air-dry completely. When the mushrooms are dry, grind them up in a spice grinder and keep the powder in a jar in the freezer.

(Excerpted from HEART OF THE ARTICHOKE by David Tanis (Artisan Books) Copyright 2010.)