Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 23 gasten bekijken dit topic.

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1680 Gepost op: 25 februari 2008, 09:33:05 »
Om kaas te 'vervangen' ofzo staat er vaak in veganrecepten dat ik iets van gist moet hebben. Waar vind ik die 'snippers'? Ik ga er nl vanuit dat het om een ander gistproduct gaat dan bij de AH tussen de baksels en toebehoren staat?

Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1681 Gepost op: 25 februari 2008, 09:53:11 »
Ja, voedingsgist! Bij mijn weten alleen te vinden bij natuurvoedingswinkels. Ik heb het ook, ik strooi het over vanalles eigenlijk, niet eens als kaasvervanger ;D.

Ik heb even het doosje erbij gepakt en er zit veel eiwit (50%), voedingsvezel, B1 B2 B3, B6 foliumzuur, kalium en magnesium in. Ik heb wel eens een veganistisch recept voor pesto oid gezien waar ze het in plaats van parmezaanse kaas gebruikten.

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1682 Gepost op: 25 februari 2008, 10:13:07 »
Gracias.
Dan ga ik vanmiddag eens bij de bio planet rondneuzen!
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1683 Gepost op: 25 februari 2008, 16:09:39 »
Wat is jullie favoriete merk margarine om mee te bakken (ik bedoel niet om in te bakken, maar om taart enzo mee te maken)? Of maakt het niet uit?

(Het gaat mij dus om de lekkerte, niet om eventuele andere voordelen.)
This is between me and the vegetable!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1684 Gepost op: 25 februari 2008, 17:29:39 »
Voor de lekkerte neem ik geen margarine maar boter.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1685 Gepost op: 25 februari 2008, 18:27:21 »
Ik meestal ook, maar soms komen er mensen eten die niet tegen melkeiwit kunnen.
This is between me and the vegetable!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1686 Gepost op: 25 februari 2008, 20:34:33 »
Dan heb je een punt. Ik denk dat ik dan uit luiheid het bakken zou vermijden.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1687 Gepost op: 25 februari 2008, 21:04:01 »
;) Ik ook, maar L is nu into tarte tatin en daar ga ik hem natuurlijk niet in afremmen...
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1688 Gepost op: 26 februari 2008, 02:45:04 »
Geklaarde boter nemen dan?
Ik zat al aan Blueband of Croma te denken, maar daar zit zo'n vieze nasmaak aan.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #1689 Gepost op: 26 februari 2008, 07:59:10 »
Ah bah, geen Croma, dat is echt vies!
Ik zou gewoon een plantaardige margarine nemen, Wajang ofzo.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1690 Gepost op: 26 februari 2008, 08:33:08 »
Ik zat ook aan geklaarde boter te denken.

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1691 Gepost op: 26 februari 2008, 09:43:26 »
De natuurvoedingwinkel, die grote die vanuit Belgie zijn biologische wortelen ook naar hier uitslaat... heeft GEEN voedingsgist ( nooit van gehoord zelfs zei die meneer  ???) en deze zelfde meneer zei dat ze geen eivervanger verkochten want das zoooo enorm lastig biologisch te maken dat het geen aftrek vindt. Argh. Moet ik dit soort producten nu online bestellen? ( en waar zou dat kunnen?)
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #1692 Gepost op: 26 februari 2008, 18:57:35 »
Eivervanger bij Vegashopping: http://www.vegashopping.nl/winkel.php?p=DD522102*14*1

Die gist kan ik niet vinden, ook niet op lekkervega.nl maar misschien moet je daar ook es rondneuzen.
,,,,فلافل

Offline @rno

  • *****
  • 2.330
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1693 Gepost op: 26 februari 2008, 20:12:31 »
Gistvlokken van Natufood? Ook wel edelgistvlokken genoemd.
Kip, het meest veelzijdige stukje vrees. Sh*t!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1694 Gepost op: 27 februari 2008, 08:41:51 »
Dank! Ik ga zo eens rondneuzen, ook voor de gistvlokken.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1695 Gepost op: 27 februari 2008, 17:14:17 »
Ik heb een nogal specifieke vraag mbt tofugehakt.

Virginie Besancon maakt in haar Keuken van de zon zelf gehakt van een blok tofu.
Ernaast staat ook een plaatje, wat lijkt dat ze van het gehakt idd balletjes heeft weten te draaien.

Weet iemand of deze techniek goed toe te passen is? Of kan ik beter kant-en-klaar vegagehakt (quorndinges of voorgemalen tofugehakt oid?) gebruiken?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #1696 Gepost op: 27 februari 2008, 17:15:30 »
Volgens mij is het met beide producten even lastig, dwz. het is niet echt lastig, maar je moet even zorgen dat het allemaal goed genoeg plakt.
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1697 Gepost op: 27 februari 2008, 17:17:02 »
Hoe doe ik dat? Met een ei ofzo?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #1698 Gepost op: 27 februari 2008, 17:20:28 »
Hm daarbij zou ik gewoon 't recept volgen. Goed kneden is vooral belangrijk, en evt. de balletjes laten opstijven even kort in de vriezer.
,,,,فلافل

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1699 Gepost op: 28 februari 2008, 12:27:06 »
Het is niet echt een kookvraag maar wel een vraag die met koken te maken heeft dus ik plaats hem toch maar hier.

Hoe moet je precies een mes slijpen? Ik heb een slijpsteen gekocht bij de toko en als gebruiksaanwijzing staat alleen dat je de steen nat moet maken omdat het dan beter werkt. Ik weet nog steeds niet welke beweging ik precies moet maken, en hoe lang ik dat moet doen?