Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.929
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #140 Gepost op: 23 oktober 2005, 17:17:14 »
Of je doet de yoghurt en chocoladecake bij elkaar in een kommetje. Vast lekker.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #141 Gepost op: 23 oktober 2005, 17:27:16 »
Of je maakt er tzatziki mee!

Dat kan ik nu zelf ook wel eens maken. Ik heb nog een komkommer die op moet en heb gister voor het eerst een pot yofu naturel gekocht (ik kon me niet voorstellen dat dat lekker kon zijn, maar heb het net met weetabix gegeten en vond het zelfs gewoon lekker!).
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #142 Gepost op: 23 oktober 2005, 17:29:35 »
Ik heb ook nog 3 potten yofu die eerst op moeten.  :-\

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #143 Gepost op: 23 oktober 2005, 18:09:11 »
maak smoothies
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #144 Gepost op: 23 oktober 2005, 18:46:34 »
Wat is dat?

overanalizing

Re: Kookvragen
« Reactie #145 Gepost op: 23 oktober 2005, 19:16:07 »
Fruitshakes op basis van yoghurt.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #146 Gepost op: 23 oktober 2005, 23:10:45 »
Nou, eet smakelijk dan maar  ;)

Maar volgens mij heb je meer kans van slagen als je de potten yofu invriest. Dat is water, gepelde sojabonen en andere ingrediënten die wel ingevroren moeten kunnen worden. Niet dat ik het ooit geprobeerd heb trouwens.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #147 Gepost op: 24 oktober 2005, 18:26:09 »
dat gaat 'uit elkaar vallen' om zo maar te zeggen...
Za Zemiata!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #148 Gepost op: 27 oktober 2005, 15:53:25 »
Heeft een schorseneer een schil, of schil je het buitenste plakkerige laagje-met-modder weg?
This is between me and the vegetable!

Offline Superguppie

  • ***
  • 322
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #149 Gepost op: 27 oktober 2005, 17:03:12 »
Van www.odin.nl:

Als tegenwicht tegen alle gemaksproducten zijn schorseneren van onze eigen Hollandse bodem een prima oefening in gepaste nederigheid. Klaarmaken: Borstel de aarde van de schorseneren en schil ze met een dunschiller of kaasschaaf. U heeft geen last van het kleverige sap als u tijdens het schillen keukenhandschoenen draagt. Stop de geschilde wortels direct in water met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen.

Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #150 Gepost op: 27 oktober 2005, 18:05:01 »
Ja, dat weet ik. Maar wat ik me dus afvroeg is of een schorseneer een schil heeft (zoals een appel) of niet (zoals een wortel).
In dat laatste geval plakt zo'n ding namelijk ontzettend aan de buitenkant, want hij is helemaal modderig. Maar waarom zou hij zo vreselijk plakken aan de buitenkant?
Of doet hij dat dus niet, maar heeft 'ie een schil die eruit ziet als heel modderig (maar die eigenlijk dus niet modderig is, maar modderkleurig...)

Anders gezegd: hoe ziet een op glaswol geteelde schorseneer eruit?
This is between me and the vegetable!

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #151 Gepost op: 27 oktober 2005, 18:17:25 »
ik schil ze altijd (eens per 5 jaar  ::))

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #152 Gepost op: 27 oktober 2005, 18:35:15 »
Ja, ik schil ze ook, maar ik vroeg me dus af wat ik dan eigenlijk wegschil...

(Niet dat het belangrijk is, maar ik vroeg het me gisteren tijdens het schillen ineens af...  :D)
This is between me and the vegetable!

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #153 Gepost op: 28 oktober 2005, 01:31:00 »
Asperges toch ook? Het schilletje wordt er daar vanafgeraspt (en desgewenst in soep verwerkt).

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #154 Gepost op: 28 oktober 2005, 10:20:29 »
wel een schil hoor... ze noemen het ook wel iets van 'keukenmeidenverdriet' ofzo omdat het zo'n ramp is ze te schillen...

en er blijft zo weinig over!
Za Zemiata!

Offline Superguppie

  • ***
  • 322
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #155 Gepost op: 29 oktober 2005, 20:38:30 »
Volgens mijn Margriet basiskookboek (met dank aan oma, een kwart beslaat het klaarmaken van 'beest' :-\ ) kan je schorseneren ook schrappen.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #156 Gepost op: 29 oktober 2005, 21:07:33 »
Volgens mijn Margriet basiskookboek (met dank aan oma, een kwart beslaat het klaarmaken van 'beest' :-\ ) kan je schorseneren ook schrappen.

Nou, volgens mij werkt dat niet hoor. Dan krijg je allemaal harde oneetbare stukjes schil in je schorseneren.
« Laatst bewerkt op: 29 oktober 2005, 21:07:48 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #157 Gepost op: 04 november 2005, 11:21:50 »
Ik heb hier een recept waar dubbelkoolzure soda én wijnsteenzuur inmoeten. Doen die niet hetzelfde? Zou ik ook alleen soda (of bakpoeder) kunnen gebruiken?
This is between me and the vegetable!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #158 Gepost op: 04 november 2005, 12:43:14 »
Nou, het resultaat laat nog een klein uur op zich wachten, want dan is 'ie klaar!
This is between me and the vegetable!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #159 Gepost op: 04 november 2005, 14:30:57 »
Nou, het recept schreef anderhalve (Engelse!)  theelepel baksoda en een halve theelepel wijnsteenbakpoeder voor en ik heb het bij een flinke theelepel baksoda gehouden en het smaakt toch een beetje soda-achtig. Zou wijnsteenzuurpoeder dat verholpen hebben?

(Ik ga het zo maar kopen, voor het geval ik het ooit weer nodig heb...)
This is between me and the vegetable!