Ik vind het ook nog het lastigst om iets lekker voor op brood te verzinnen. Pindakaas, zoet beleg, rauwkost. En dan heb je nog tartex bijvoorbeeld (beetje paté-achtig spul, in verschillende smakem te koop bij natuurvoedingswinkels).
Vetara heeft een soort nep-tartex, die Fabian mij eens tipte, en die ik veel lekkerder vind dan tartex zelf. (En Zonnatura heeft ook ziets maar die vinnik niet zo).
Verder broodbeleg dat ik veel gebruik:
* spreads van de Nieuwe Band (zijn er in vijf smaken ofzo: tomaat, basilicum, daslook, shii-take, naturel en ik geloof ook nog bieslook)
* spreads van Sierra Rica (aubergine
, asperge, artisjok, ui, rode paprika)
* salades van Food for Freedom/ de Hobbit (uit de koeling) in diverse smaken (met seitan, tofu of tempeh)
Dit alles uit de Natuurwinkel.
En dan nog af en toe spul van Maza, te vinden in de Turkse winkel: tahina, hummus, hummus met gedroogde tomaat, baba anouch, tomaat-paprikasalade.
Ja en dus pindakaas, appelstroop en hagelslag, maar ook aardbei, banaan, komkommer en tomaat.
't Hoeft niet saai te worden in elk geval.