Vegatopia Forum

Soep

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re:Wortelsoep, maar dan lekker
« Reactie #140 Gepost op: 02 juni 2005, 17:26:29 »
Wortel-venkel-gembersoep
Hoeveelheden naar eigen dunken bij elkaar gooien, koken met soepblokje en mixen in  de blender.

proef je in dat geweld van de wortel en gember dan nog wel iets van de (ook nog eens gekookt) venkel?
,,,,فلافل

Kiwi

Re:Soep
« Reactie #141 Gepost op: 11 september 2005, 13:39:10 »
Spaanse linzensoep met brood.
Recept?

Ingrediënten:
1 kop geweekte bruine linzen (geen rode)
1 ui gesnipperd
1 à 2 teentjes knoflook, fijngesneden
twee paprika's (1 rode en 1 groene) in blokjes
5 kleine tomaten (ontveld) in stukjes
1 eetl paprikapoeder
1 a 2 eetlepels olijfolie
peper en zout
evt. wat stukje olijf (groen)
evt. aardappel om te binden
evt. chilipoeder naar smaak

Bereiding:
Bak de ui en knoflook in de olijfolie. Doe de linzen met de overige ingrediënten inclusief de ui, knoflook en olie in een pan en kook het geheel tot de linzen gaar en zacht zijn.

viv

Re:Soep
« Reactie #142 Gepost op: 12 september 2005, 00:13:15 »
Spinaziesoep!!
het is eigenlijk een portugees recept (cal do verde) met boerenkool, maar omdat ik daar niet zo van hou vervangen we het door spinazie mmmm ;D

Kiwi

Re:Soep
« Reactie #143 Gepost op: 12 september 2005, 00:14:16 »
Kom op dan met dat recept!

viv

Re:Soep
« Reactie #144 Gepost op: 12 september 2005, 00:24:29 »
Ik zal het morgen mijn vader vragen (ben zelf niet de kok hier :-[ hahaha..)
maar geloof dat het heel simpel te bereiden is! ;)

edit: kwam dit tegen op internet
je kan de boerenkool dus ook vervangen door spinazie!


Ingrediënten:
 300 gr. aardappelen  2 teentjes knoflook  olijfolie  
 150 gr. gesneden boerenkool  1 lt. water  zout  

Bereidingswijze:
Gebruik afkokers. de 300 gr. moet geschild worden gewogen, anders heeft u te wieing aardappelen. Snij de aardappelen in stukken en de knoflook overlangs in dunne plakken. Laat de knoflook in 1 lepel olie goudgeel kleuren. Voeg aardappelen en groenten toe, dan water en zout en breng aan de kook. Pureer groenten en kookvocht in gedeelten, doe terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat ieder er naar smaak extra olijfolie doorroeren (begin met 1/2 lepel!).
EET SMAKELIJK!
« Laatst bewerkt op: 12 september 2005, 00:28:01 door viv »

Offline Anne

maissoep
« Reactie #145 Gepost op: 17 februari 2006, 14:33:39 »
Omdat ik binnenkort ga verhuizen wil ik even alle blikjes uit mn kast leeg eten. Vandaag wil ik maissoep maken, maar hoe doe ik dat?
Kwestie van bouillon, mais en room en dan de staafmixer erdoor? En ik dacht misschien wat sambal ofzo. Maar ik heb het dus nog nooit gemaakt, dus als iemand een receptje ofzo heeft of een goede tip, dan graag :)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Soep
« Reactie #146 Gepost op: 17 februari 2006, 15:10:56 »
Geen persoonlijke ervaring maar hier wat recepten:

http://www.multikeuken.nl/recepten/sopadeelote.html
http://www.hermans.org/culinair/FAC/maissoep.html
http://www.tastyweb.nl/default.asp?pagina=http%3A//www.tastyweb.nl/recept/maissoep&lang=nl

Aardappel meekoken en pureren lijkt mij wel lekker voor een gebonden structuur en meer vulling.

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Soep
« Reactie #147 Gepost op: 17 februari 2006, 15:15:12 »
Ik heb wel een (lekker) recept voor tomaten-maïssoep:

Maïs-tomatensoep

voor 4 personen
Ingrediënten:
olijfolie
1 tl groentebouillonpoeder (of blokje)
1 gesnipperde ui
3 tomaten
425 gr gepureerde tomaten (uit blik)
425 gr maïskorrels (uit blik)
chilipoeder
evt. zure room & tortilla's om er bij te serveren

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de bouillonpoder en ui toe en fruit de ui glazig. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes met een lepel en hak het vlees. Doe de ontvelde/schoongemaakte tomaten samen met de gepureerde tomaten en de maïskorrels in de pan. Breng op smaak met schilipoeder en verwarm de soep al roerend.
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2006, 15:16:51 door Piek »
Eet gezond & eet taartjes

smikkeltje

Re:Soep
« Reactie #148 Gepost op: 20 februari 2006, 20:30:29 »
m'n moppie maakt hele lekkere spinazie-appelsoep. het klinkt goor en zo ziet het er ook uit, maar het is echt goed te smikkelen! en heel makkelijk te maken:

pak diepvriesspinazie
pot appelmoes
bouillonblokjes
water

alles bij elkaar en lang laten pruttelen!

Emperor

Re:Soep
« Reactie #149 Gepost op: 24 maart 2006, 18:49:49 »
Een japans gezond soeppie (MISO soep)
Maak je heel simpel zelf.
  (dus geen instant miso pakjes A veel euro)  

Miso lichte variant
Kombu (gedroogd zeewier)
zijdetofu
bosuitje
veg.bouillionpoeder

 

Aiko

Re:Soep
« Reactie #150 Gepost op: 03 april 2006, 19:21:14 »
Papayasoep met rode chilipeper(4-6 personen)
25g boter
175 g ui, gehakt
1/2 tl gember, gehakt
1 el rode chilipeper, gehakt
3 grote papaja's, geschild en gehakt, zonder zaad
1,75 dl papaja of mangosap
mespunt foeliepoeder
6 dl melk
6 dl groentebouillon
2 tl maizena
1,75 dl slagroom
zout en peper

3 grote papaja's, geschild en gehakt, zonder zaad

Vandaag ter probeersel bij de markt papaya's gekocht. Maar als je ze schild, en de zaden weglaat, blijft er niet zoveel papaya meer over, geloof ik.

Klinkt wel erg lekker, papayasoep. Morgen eens proberen...

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re:Soep
« Reactie #151 Gepost op: 03 april 2006, 22:14:14 »
Ik raad je aan de ui er uit te laten.
,,,,فلافل

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re:Soep
« Reactie #152 Gepost op: 10 april 2006, 18:33:47 »
wil geen reclame maken, maar kwam dit receptje tegen als alternatief voor gehaktballen in de soep... (ben zelf veganist dus wat kan alternatief voor ei zijn?)

Matzeballen

Ingrediënten:
3 grote matzes
3 eetlepels fijn matzemeel
2 eieren
2 eetlepels plantenboter
5 gr. zout een mespunt peper
1 middelgrote ui
een theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:
Leg de verkruimelde matzes in een vergiet en laat er wat koud water overlopen. De kruimels moeten niet te nat maar net vochtig worden.

Fruit de gesnipperde ui in de plantenboter. Maak een samenhangend geheel van de losgeklopte eieren, matzes, matzemeel, zout, peper, gemberpoeder en de gefruite ui. Laat het mengsel een uur staan.

Draai er daarna balletjes van, iets groter dan gehaktballetjes, en kook deze 20 minuten in de soep mee.

Za Zemiata!

Offline Bee

  • ***
  • 259
  • Geslacht: Vrouw
Soep!
« Reactie #153 Gepost op: 26 september 2006, 15:18:59 »
Het is koud en nat en somber buiten en ik heb ineens trek in... soep!
Maar het enige wat ik kan maken is groenten- en tomatensoep en daar heb ik het wel een beetje mee gehad!

Duzzz; wie weet er nog een leuk soeprecept?  :D

(NB Ik kon op het forum niks vinden, behalve de knoflooksoep
(http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=8112) en de wintersoepen (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=8937), maar bij die laatste staan geen uitwerkingen... Ik ben een redelijke kookknurft, dus als iedereen ze graag ruim uit-wil-schrijven  :P ... Dank!)

Offline sersero

  • ***
  • 382
  • Geslacht: Vrouw
    • Koerdische recepten
Re:Soep
« Reactie #154 Gepost op: 26 september 2006, 20:58:17 »
Hmmm, heb kopieren en plakken geprobeerd, maar is teveel tekst geloof ik...

Deel van mijn privee verzameling recepten ( en dan dus de soepen) vind je hier:

http://sersero.bravehost.com/soepen.html

De recepten zijn deels van mij en deels gejat. ;) Maar ik vind ze iig lekker.
« Laatst bewerkt op: 29 januari 2007, 10:40:40 door sersero »

Offline Bee

  • ***
  • 259
  • Geslacht: Vrouw
Re:Soep
« Reactie #155 Gepost op: 26 september 2006, 21:23:50 »


De recepten zijn deels van mij en deels gejat. ;)

Daar doen we natuurlijk geheel en al niet moeilijk over!  ;D

En met alle bovenstaande posts uit vervlogen tijden kom ik ook een aardig end. Bon! :thumbsup:

proud-veggie

Re:Soep
« Reactie #156 Gepost op: 12 oktober 2006, 23:03:36 »
Over kant - en klaar soep wil ik wat kwijt.

De konmar bij ons gebruikt het super-merk. En die soepen zijn niet vegetarisch :( Zelfs de tomaat-groentesoep bevat vlees.

goiia

Re:Soep
« Reactie #157 Gepost op: 16 oktober 2006, 13:38:05 »
mijn lievelingssoep, die ik natuurlijk graag met iedereen deel: courgette-pesto-soep
uitje en knoflookje bakken, courgette in stukjes, bouillonblokje en water (zodat de courgete net onder water staat). even laten koken, blenden/mixen, klodder pesto erbij. klaar!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Soep
« Reactie #158 Gepost op: 16 oktober 2006, 18:12:31 »
Over kant - en klaar soep wil ik wat kwijt.

De konmar bij ons gebruikt het super-merk. En die soepen zijn niet vegetarisch :( Zelfs de tomaat-groentesoep bevat vlees.

Misschien kun je eens naar ze emailen dat je dat jammer vindt? Wie weet helpt het!

Aiko

Re:Soep
« Reactie #159 Gepost op: 16 oktober 2006, 23:31:39 »
Oei, wat is mijn soep toch lekker!

En het is toch zo simpel.
- Water
- Bodempje rode linzen
- Groenten naar keuze (alles is wel goed)
- Scheut Hoeheetdatspul
- Een eetlepel sojabonensaus van de lokale toko
- Handvol sojabrokken (niet die van de natuurwinkel, die van de toko's)
- Naar wens een beetje van elke mogelijke bonensaus van de toto's toevoegen

Tien minuten laten koken en dan heeft gij een heerlijke soep (met een verdraaid hoog tokogehalte).