Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 11 gasten bekijken dit topic.

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1280 Gepost op: 02 oktober 2007, 16:04:49 »
Kijk hier maar.
Forumkenner 2007 8)

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1281 Gepost op: 02 oktober 2007, 18:50:59 »
Hoe lang mag je bereide gerechten bewaren in de frigo? Vanzelfsprekend heb ik die zo vlug mogelijk koel gezet. Ik heb nog soep van vorige dinsdag en couscousgroenten van woensdag.
Langer dan 3 dagen zou ik zeker niet doen. Voor mij is 2 dagen het maximum. Niet alleen dat je er misschien ziek van wordt, er zit dan ook geen enkele vitamine meer in dus meer dan maagvulling is het niet.

In de koelkast valt het misschien mee, maar met soep moet je wel uitkijken. Als het regenachtig is en wat benauwd raakt eten sneller bedorven. Zelf ben ik er vaak nogal nonchalant over en probeer het gewoon, als het niet smaakt ofzo dan gaat het nie door. Maar die test garandeert niet altijd dat het ok is. Al ben ik er (nog) nooit ziek van geweest.
Za Zemiata!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1282 Gepost op: 05 oktober 2007, 17:16:14 »
Qua vorm lijkt het wel op de koolraap, maar die heeft een heel andere kleur, onze knol was echt rood.

paarse koolrabi?
This is between me and the vegetable!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1283 Gepost op: 06 oktober 2007, 00:45:52 »
Nee, dat ziet eruit als een koolrabi, maar dan paars.

Wel cool trouwens, ik ben zelf een enorme koolrabi-fan, maar mijn moeder vind het een vervelende groente... Paars is natuurlijk nog leuker.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1284 Gepost op: 06 oktober 2007, 08:20:16 »
Kun je zelfgemaakte pizzabodems invriezen? Zo ja, moet je ze dan vantevoren al even in de oven gooien? Intuïtief zou ik de bodems rechtstreeks van de deegrol naar de vriezer sturen, op elkaar gestapeld met bakpapier ertussen.


Je feestje is al geweest, maar ja, dat kan. Je kunt het al in pizzadeegvorm invriezen of als een grote bal en dan later uitrollen.

Die pizzabodems van de AH zijn inderdaad voorgebakken Fem, in een steenoven. :)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1285 Gepost op: 06 oktober 2007, 12:49:06 »
Dank voor je reactie, zij het een beetje laat  :). Ik heb inderdaad een paar balletjes pizzadeeg ingevroren, wegens gebrek aan ruimte in de vriezer niet meteen in pizzavorm (twee koelkasten met vriesvak is toch echt te weinig voor een tweepersoonshuishouden  :P ).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1286 Gepost op: 06 oktober 2007, 12:56:28 »
mijn vraag: voor veel recepten in nederland worden 'zoete aardappels' gebruikt. In nederland worden die dan bataten genoemd. Nu heb ik die wel eens in een supermarkt gekocht, maar ze waren vrij gelig van kleur en ik vond ze helemaal niet zo zoet smaken, maar op de plaatjes van die gerechten hebben deze zoete aardappels een meer oranje kleur. Worden dan niet yams bedoeld i.pv bataten?

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1287 Gepost op: 06 oktober 2007, 14:35:37 »
Bataten zijn zoete aardappelen. Echt zoet vind ik zoete aardappels echter niet. Bij de toko vind je zowel bataten met een geelachtige schil en met een roze schil (de laatste zijn volgens mij gangbaarder).

Yam is een wortelachtige knol die op aardappel lijkt, met een gele schil. Het zou dus best kunnen dat je in de supermarkt een yam hebt gekocht.
Gemüse ist mein Fleisch

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #1288 Gepost op: 10 oktober 2007, 23:22:25 »
Kan ongerezen deeg met gist nog rijzen als het ingevroren is geweest?
« Laatst bewerkt op: 10 oktober 2007, 23:46:03 door Aikeau »

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1289 Gepost op: 10 oktober 2007, 23:47:21 »
Gist kun je invriezen, dus ik neem aan dat het ook nog werkzaam is als het in deeg verwerkt is.
Forumkenner 2007 8)

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1290 Gepost op: 11 oktober 2007, 00:54:06 »
Yep.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1291 Gepost op: 11 oktober 2007, 12:15:21 »
Waar kun je kaasdoek (cheese cloth, ik neem aan dat dit de vertaling is?) kopen? Of: kun je dat vervangen door een theedoek?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1292 Gepost op: 11 oktober 2007, 12:25:50 »
Je kunt gerust een theedoek gebruiken, hoor.
Forumkenner 2007 8)

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1293 Gepost op: 11 oktober 2007, 12:31:57 »
Wel zorgen dat je hem niet met al te veel wasverzachter en geurig wasmiddel gewassen hebt....

Re: Kookvragen
« Reactie #1294 Gepost op: 11 oktober 2007, 12:34:13 »
Wie wil er nou geen knuffelzachte kaas... :P
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1295 Gepost op: 11 oktober 2007, 13:20:47 »
Waar kun je kaasdoek (cheese cloth, ik neem aan dat dit de vertaling is?) kopen? Of: kun je dat vervangen door een theedoek?

Wat kun je daar als vegan mee  :)? ik ken t vooral voor t maken van hangop.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1296 Gepost op: 11 oktober 2007, 14:17:39 »
Als vegan kun je er hangop mee maken. :P  (Of bijvoorbeeld tzatziki, omdat yofu zo onwijs dun is.)

En zelf pumpkin puree maken. In Amerika en Canada (waar dus de meeste van mijn recepten vandaan komen) koop je dat in blik en dan is het veel steviger dan wanneer je zelf pompoen kookt en dan pureert. Dus moet het eerst in cheese cloth uitlekken. En dan daar pumpkin pie, pumpkin chocolate chip cupcakes (:kwijl:) en pumpkin cookies (wil ik graag uitproberen) mee maken. :kwijl:
« Laatst bewerkt op: 11 oktober 2007, 14:17:56 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1297 Gepost op: 11 oktober 2007, 20:07:45 »
Als vegan kun je er hangop mee maken. :P  (Of bijvoorbeeld tzatziki, omdat yofu zo onwijs dun is.)

Oh, ik vind yofu naturel juist dik! Hihi

Citaat
En zelf pumpkin puree maken. In Amerika en Canada (waar dus de meeste van mijn recepten vandaan komen) koop je dat in blik en dan is het veel steviger dan wanneer je zelf pompoen kookt en dan pureert. Dus moet het eerst in cheese cloth uitlekken.

Ah, da's de truc. Leuk!
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1298 Gepost op: 11 oktober 2007, 20:10:21 »
Als vegan kun je er hangop mee maken. :P  (Of bijvoorbeeld tzatziki, omdat yofu zo onwijs dun is.)

Oh, ik vind yofu naturel juist dik! Hihi
De Provamel of de Alpro? Alpro vind ik redelijk dun altijd.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1299 Gepost op: 11 oktober 2007, 20:36:43 »
Als vegan kun je er hangop mee maken. :P  (Of bijvoorbeeld tzatziki, omdat yofu zo onwijs dun is.)

Oh, ik vind yofu naturel juist dik! Hihi
De Provamel of de Alpro? Alpro vind ik redelijk dun altijd.

Die ze bij de natuurwinkel hebben. Alpro is dat geloof ik. Maar het is idd wel dunner dan dikke griekse yoghurt.
,,,,فلافل