Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 6 gasten bekijken dit topic.

Offline Lovelocker

  • Geitenwollen Sock
  • ******
  • 7.755
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1260 Gepost op: 24 september 2007, 20:57:39 »
Zoete aardappel? Maar anijsachtig... ???
Koolraap of aardpeer , denk ik nog aan. Anijsachtig, denk ik aan een venkelknol, maar verwarring met een biet lijkt mij dan heel vreemd. Aannemende dat je weet hoe een biet eruit ziet. Ik herinner mij hier o.a. een vlier en een mannetjesmus thuis gebracht te hebben ;-)
« Laatst bewerkt op: 24 september 2007, 21:09:33 door Lovelocker »
de tuin: dat ben ik

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1261 Gepost op: 24 september 2007, 21:30:09 »
Qua vorm lijkt het wel op de koolraap, maar die heeft een heel andere kleur, onze knol was echt rood.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1262 Gepost op: 24 september 2007, 21:41:55 »
Een biet met witte binnenkant?

Offline braam

  • ***
  • 460
Re: Kookvragen
« Reactie #1263 Gepost op: 25 september 2007, 06:16:32 »
Albert Heijn verkoopt pizzabodems, die ik invries, en dat gaat prima. Ze lijken helemaal niet voorgebakken, maar daar kan ik me in vergissen (als het helpt: ze moeten nog tien minuten in de oven).
edit: Ik herinner me dat er een keer een klein zwart korstje op zo'n bodem zat, dus dan zijn ze waarschijnlijk wel voorgebakken.
Mijn vraagje: vandaag knol gegeten, was lekker, maar wat was het? Ik dacht eerst dat het een rode biet was, maar na het koken werd de schil bruin en toen we die eraf haalden bleek de rest van de knol wittig te zijn. De smaak was subtiel en naar mijn mening een beetje anijsachtig, mijn moeder proefde alleen iets zoetigs en mijn broer iets aards.
Citaat
Het zou ronde ramenas geweest kunnen zijn. Lijkt op een biet qua uiterlijk alleen iets andere kleur, meer bruin. Wat jouw omschrijving van de smaak betreft zou het kunnen.

Offline Lovelocker

  • Geitenwollen Sock
  • ******
  • 7.755
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1264 Gepost op: 28 september 2007, 20:02:57 »
Het zal toch geen suikerbiet geweest zijn? Dat is veevoer  :P
de tuin: dat ben ik

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1265 Gepost op: 28 september 2007, 22:40:38 »
volgens mij is suikerbiet veel harder, en ´krokanter´, kan je op zich als ´mens´ best eten heur..
ik denk dat het koolraap ofzo is geweest??
Za Zemiata!

Edda

Re: Kookvragen
« Reactie #1266 Gepost op: 29 september 2007, 16:23:33 »
suikerbiet is best lekker zelfs :+

ik pikte altijd ene stukje tijdens het voeren van de paarden vroeger in de winter :P
« Laatst bewerkt op: 29 september 2007, 16:23:58 door Edda »

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1267 Gepost op: 30 september 2007, 18:38:46 »
Wij hebben voor komende week een aantal keren kaasplank toe.
Ik zoek dus een hoofdgerecht waar men vooral aan de dagelijkse hoeveelheid groenten komt, en aan de pasta/rijst/couscous.
Maar zonder ei/kaas/ pinda etc, anders wordt het zo dubbelop en zo vet. Maar, dat de hoofdmaaltijd toch nog wel lekker is. Iemand een suggestie?

Of eten jullie je kaasplank gewoon altijd extra?  :)
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #1268 Gepost op: 30 september 2007, 18:43:57 »
Ik eet hem altijd extra, lekker met wat druifjes oid. Je bent een stuk verstandiger dan ik en hebt groot gelijk dat je een groentegerecht als hoofdgerecht wilt.
Groentetajine met couscous?
Ratatouille met rijst?
Lekker veel groenten, koolhydraten naar smaak en beide niet zo vet.

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1269 Gepost op: 30 september 2007, 19:04:37 »
Passata voor de pasta gebruiken. Stamppotten kun je ook vrij mager maken .
Forumkenner 2007 8)

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1270 Gepost op: 30 september 2007, 19:32:49 »
Passata voor de pasta gebruiken. Stamppotten kun je ook vrij mager maken .

Tweede gaat niet lukken he.
Je bedoelt pasta met rode saus?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1271 Gepost op: 30 september 2007, 19:45:33 »
Ja, dat bedoel ik. En je verwacht toch niet dat ik alles waar je allergisch voor bent uit mijn hoofd weet?
« Laatst bewerkt op: 30 september 2007, 19:52:29 door Uil »
Forumkenner 2007 8)

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1272 Gepost op: 30 september 2007, 20:03:02 »
Ja, dat bedoel ik. En je verwacht toch niet dat ik alles waar je allergisch voor bent uit mijn hoofd weet?

niet? ;)
maar dan heb je pasta met tomatenprut: dat is nog niet echt lekker toch? Wel met mozzerella of ei, maar dat was niet het idee...
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1273 Gepost op: 30 september 2007, 20:16:47 »
Je kunt de tomatensaus volplempen (excusez le mot) met groenten (noem maar geen specifieke soorten ;))
Forumkenner 2007 8)

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #1274 Gepost op: 30 september 2007, 21:39:27 »
Wij hebben voor komende week een aantal keren kaasplank toe.
Ik zoek dus een hoofdgerecht waar men vooral aan de dagelijkse hoeveelheid groenten komt, en aan de pasta/rijst/couscous.
Maar zonder ei/kaas/ pinda etc, anders wordt het zo dubbelop en zo vet. Maar, dat de hoofdmaaltijd toch nog wel lekker is. Iemand een suggestie?

Of eten jullie je kaasplank gewoon altijd extra?  :)

Ik hou er ook altijd rekening mee als ik kaasplank heb, dan niet te veel en vet hoofdgerecht.
Wat ik ook wel eens doe: stokbrood, salade/rauwkost en soep en erbij dan kaasjes.

Een beetje middenoosterse roergebakken groenten (weet even niet uit mn hoofd wat je ook al weer wel en niet mag) met couscous is ook een goed idee voor een kaasplankje.

Mocht je aubergine? Gebakken aubergine met tomatenpassata en pasta.
,,,,فلافل

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1275 Gepost op: 01 oktober 2007, 15:51:15 »
Hoe lang mag je bereide gerechten bewaren in de frigo? Vanzelfsprekend heb ik die zo vlug mogelijk koel gezet. Ik heb nog soep van vorige dinsdag en couscousgroenten van woensdag.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1276 Gepost op: 01 oktober 2007, 18:22:56 »
ik bewaar niks langer dan een dag en dan nog moet ik het heel goed doorkoken, anders krijg ik darmkrampen en de rest zal ik jullie besparen.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1277 Gepost op: 01 oktober 2007, 18:24:48 »
Hoe lang mag je bereide gerechten bewaren in de frigo? Vanzelfsprekend heb ik die zo vlug mogelijk koel gezet. Ik heb nog soep van vorige dinsdag en couscousgroenten van woensdag.


Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik zou het heel lang verwarmen en dan opeten. Als het nog goed ruikt. Goed voor je afweer. ;D

Edit: maar soep doe ik eigenlijk altijd gelijk in de diepvries, zodat als ik geen zin/tijd heb om te koken ik altijd een voorraad zelfgemaakte soep heb. :)
« Laatst bewerkt op: 01 oktober 2007, 18:25:34 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Sam

  • ******
  • 7.192
Re: Kookvragen
« Reactie #1278 Gepost op: 02 oktober 2007, 08:15:27 »
Hoe lang mag je bereide gerechten bewaren in de frigo? Vanzelfsprekend heb ik die zo vlug mogelijk koel gezet. Ik heb nog soep van vorige dinsdag en couscousgroenten van woensdag.
Langer dan 3 dagen zou ik zeker niet doen. Voor mij is 2 dagen het maximum. Niet alleen dat je er misschien ziek van wordt, er zit dan ook geen enkele vitamine meer in dus meer dan maagvulling is het niet.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1279 Gepost op: 02 oktober 2007, 14:30:17 »
Ik ren in de supermarkt elke keer enthousiast naar het schap waar de cranberry's altijd liggen, maar helaas. Vanaf wanneer zijn die er weer?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call