Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 11 gasten bekijken dit topic.

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #1040 Gepost op: 26 april 2007, 23:59:12 »
(niet alleen door mij hoor).

Mijn vriend had laatst wel in zijn eentje zo'n heel blik van die dingen naar binnen gewerkt.  :o

Dat zijn er toch maar zes? Makkie...

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1041 Gepost op: 27 april 2007, 09:04:32 »
Nee die party-gevallen zijn er meer, ik weet niet precies. Maar qua gewicht zal het wel op hetzelfde neerkomen. Die supercroissants zijn wel groter maar die gaan ook wel naar binnen (kost wel iets meer moeite geloof ik).
Misschien dat ik het qua volume wel aan zou kunnen maar ik word al misselijk bij het idee!

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1042 Gepost op: 27 april 2007, 09:46:32 »
mwoh bij 3 hou ik het weer voor gezien, ze zijn best wel erg vet! Maar we hebben ze regelmatig op zondag :D
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1043 Gepost op: 04 mei 2007, 17:34:53 »
Gele tomaten, smaken die als rode maar zien ze er anders uit? Of schrik ik enorm als ik ze in de salade gooi, omdat ze heel zuur oid zijn?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1044 Gepost op: 04 mei 2007, 18:42:10 »
Heb je het al geprobeerd? Er zijn gele, en zelfs groene tomaten die zoeter smaken dan de rode...

yanagare

Re: Kookvragen
« Reactie #1045 Gepost op: 08 mei 2007, 19:42:04 »
Van gele tomaten weet ik niets.
Ook niet van bergamot.
Een basilicumplantje heb ik wel.
Het staat in de keuken op de toog en het ziet er nog fleurig uit.
Heb wel al stiekem een paar blaadjes genomen voor bij de tomaten.
Die croissantjes moet ik ook eens uitproberen !

rickmans

Re: Kookvragen
« Reactie #1046 Gepost op: 09 mei 2007, 09:00:56 »
Als je een zoete tomaat zoekt.

Tasty Tom of Gardners delight.

Rick

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #1047 Gepost op: 09 mei 2007, 09:23:11 »
Ik heb de pan met tomaat-gehakt-roerbakmexicaansegroentensaus (jullie kennen het wel ;)) van gisteren in de koelkast gedaan. Kan ik het restje gewoon weer opwarmen en opeten?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1048 Gepost op: 09 mei 2007, 09:49:59 »
Ja. Je moeder zou wel adviseren de pan pas in de koelkast te zetten als hij helemaal is afgekoeld. En Maartje zou fluisterend toevoegen dat zij het hele in-de-koelkast-zet-gedeelte vaak overslaat.
This is between me and the vegetable!

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #1049 Gepost op: 09 mei 2007, 10:22:49 »
Ja. Je moeder zou wel adviseren de pan pas in de koelkast te zetten als hij helemaal is afgekoeld.

Dat was het geloof ik wel, waarschijnlijk toevallig.

Citaat
En Maartje zou fluisterend toevoegen dat zij het hele in-de-koelkast-zet-gedeelte vaak overslaat.

Ook ervaring mee :P maar in de koelkast zetten leek me nu toch wel veiliger.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1050 Gepost op: 09 mei 2007, 16:07:15 »
Wat is Amaranth eigenlijk en wat doe je ermee?

In de supermarkt was ik vandaag op zoek naar iets avontuurlijker muesli dan de mijne (da's nog niet echt gelukt) en vond ik drie verschillende soorten amaranth. Twee daarvan waren met vruchten of cacao ofzo, dus die kan ik sowieso niet eten, maar de derde waren "Amaranth pops", maar het waren hele kleine dingetjes, helemaal niet popcorn-achtig ofzo. Maar daar zat alleen amaranth in, dus dat mag ik eten.
Supercalifragilisticexpialidocious!

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #1051 Gepost op: 09 mei 2007, 16:10:01 »
Amaranth is lekker
tenminste de Crunchy Amaranth van Allos en dan het liefst die met chocoladecornflakes erbij, maar dat mag jij dus niet.
Maar of het los ook lekker is weet ik niet.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1052 Gepost op: 09 mei 2007, 16:12:46 »
Maar wat doe er dan mee? Eet je het gewoon zo? Want die kleine dingen zien er niet uit alsof je ze met je vingers moet eten.
Supercalifragilisticexpialidocious!

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #1053 Gepost op: 09 mei 2007, 16:14:05 »
Het kan door de melk/yoghurt maar ik eet het het liefste 'droog'. En dan gewoon met mn vingers of ik zet het bakje aan mn mond, hihi. Er komen ook regelmatig kruimels in mn toetsenbord zo.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1054 Gepost op: 09 mei 2007, 16:19:02 »
Hmm, kruimels door de sojamelk...

Nouja, misschien moet ik het een keer door de muesli gooien ofzo, als het echt zo lekker is.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1055 Gepost op: 09 mei 2007, 17:27:00 »
Daar zijn de meningen over verdeeld. Ik had een keer een soort amaranth-cruesli en die was echt ranzig, het werd ontzettend slijmerig op het moment dat je de koelkast opendoet om de yoghurt te pakken al.
(Maar het was een soort cruesli en misschien was het dus niet de amaranth zelf (maar een van de andere granen) die zo goor werd...)
This is between me and the vegetable!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1056 Gepost op: 11 mei 2007, 19:04:13 »
Is het nut van zo'n pizzasteen nou dat je je pizza directer verwarmt dan wanneer je hem gewoon in een oven gooit?
Zo ja: werkt het dan ook om een pizza klaar te maken op een laag bakpapier, de oven voor te verwarmen met de bakplaat erin en dan als alles heet is de bakplaat met een ovenwant uit de oven te halen, papier-met-pizza erop te schuiven en het geheel weer direct de oven in te gooien?
This is between me and the vegetable!

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1057 Gepost op: 11 mei 2007, 19:08:35 »
ik dacht dat het vrnl om de smaak ging/gaat 'steenovenpizza'?
Za Zemiata!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1058 Gepost op: 11 mei 2007, 19:14:44 »
Ik dacht dat het 'm om een knapperiger korst ging.
This is between me and the vegetable!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1059 Gepost op: 11 mei 2007, 19:52:31 »
Tofu vind ik het lekkerst als het knapperig gebakken is, maar krijg ik dat veilig elkaar als het ook eerst gemarineerd wordt of is dat geen aanrader?
Sin chile, no tiene chiste!