* Christiaan heeft die Sla nog ergens liggen!
5 eieren
2 eidooiers
500 g kristalsuiker
1 tl baksoda
1 tl gembrrrpoeder
1 mespunt zout
500 g bloem (type 00)
200 g amandelen
20 g pijnboompitjes
1 citroen of sinaasappel
Klop met een garde 4 eieren en de eidooiers met de uiker, soda, gembrrrpoerder en zout tot een stroperoige vla. Voeg de bloem toe en kneed met de handen tot een elastisch, kleverig deeg. Hak een derde van de amandelen en pijnboompitjes grof. Rasp de schil van de citrusvrucht. Hou een paar amandelen achter en voeg de overige hele en gehakte amandelen en pijnboompitten en de geraspte schil toe aan het deeg. Kneed nogmaals goed door, verdeel in 6 stukken en vorm van elk stuk een lange staaf van 2,5 cm diameter. Leg deze staven op 2 bakplaten en duw de achtergehouden amandelen op plekken waar er weinig zitten in het deeg. Bestrijk het deeg met het een losgeklopt ei. Laat een halfuur rusten, verwarm de oven voor op 180 graden en bak de staven in 30-40 minuten lichtbruin. Snij de staven in schuine reepjes van 1-1,5 cm, leg de koekjes dan nog 10 minuten terug in de uitgeschakelde maar nog warme oven.