kom net in mn receptenplakboek een recept uit de Allerhande tegen voor gebonden knoflooksoep. Ik zou die geroosterde plakjes aardappel er trouwens uit flikkeren, veel te veel gedoe:
voor 4 personen
tien tenen knoflook
6 el olijfolie
2 takjes maggi of selderij
3 aardappels
zout
150 g roomkaas
20 g rucolacress
Knoflook pellen, in soeppan 4 el olie en 9 tenen knoflook 15 minuten laten sudderen. Takjes maggikruid halveren en toevoegen aan knoflook, nog een keer 15 minuten laten sudderen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aardappels schillen en 1 aardappel in hele dunne plakjes snijden en de rest in blokjes. Rest van olie door uitgeperst teentje knoflook roeren. Aardappelplakes droogdeppen en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie. Plakjes op rooster leggen en 4 minuten onder de hete grill roosteren.
Maggi uit de pan halen en bewaren. In soeppan 6 dl kokend water, aardappelblokjes en zout doen. Soep 10 minuten doorkoken, dan pureren met staafmixer. Roomkaas toevoegen, vuur heel laag zetten. Soep in borden doen en garneren met maggikruid rucolacress en geroosterde aardappel.