Ik heb vandaag (met succes
) Seitan gemaakt
Benodigdheden:
grote kom
1 kilo tarwebloem
1 theelepel zout
550ml water
2 eetlepels Gemberpoeder/of 100 gram gember(plak)
100 ml sojasaus
3 eetlepels Tamari
Bereidingswijze:
Doe de meel, zout en het water in een kom.
Soepel deeg van kneden(goed kneden minstens 8/10 minuten)
Daarna het deeg onderdompelen in een pan/kom in lauw/warm water.
Laat dat 5 uur staan(ik heb er een theedoek over heen gelegd, om het water wat langer op temperatuur te houden)
Daarna het water uit de pan/kom halen, en vervolgens met koud water beginnen te spoelen, laat het deeg in de pan/kom!
Let op! je moet met koud water beginnen!, daarna afwisselend van koud naar warm blijven spoelen.
Terwijl je om en om spoelt, moet je het deeg stevig blijven kneden.
Ga hier net zolang mee door tot het water helder wordt.
En eindig met koud waterHet deeg moet een beetje rubberig aanvoelen.
Daarna het vocht uit de kom/pan halen en de sojasaus, gember, en Tamari door het deeg kneden.
Vervolgens het deeg in een pan met water aan de kook brengen.
(zorg er voor dat het deeg ondergedompeld blijft!)
45 to 60 minuten laten koken.
En klaar