Cake is een goed idee! Dat moet ik ook weer ns doen!
Er zat langlanglang geleden een receptenboekje bij een pak drostecacao voor een rijk gevulde chocolade cake. Zo'n ontzettend lekkere cake! Hier maak je mensen blij mee (is mijn ervaring):
(ca. 15 plakken)
Benodigdheden:
40 g Droste cacaopoeder
50 g rozijnen
150 g boter of margarine
150 g bruine basterdsuiker
zout
3 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
11/2 eetlepel melk
25 g fijngehakte, gekonfijte kersen (Franse vruchtjes)
50 g fijngehakte, gemengde noten
Voor het glazuur:
10 g Droste cacaopoeder
175 g poedersuiker
1 (klein) eiwi
Bereidingswijze:
Was de rozijnen in een zeef en doe ze in een kom. Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem. Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem. Doe de boter met suiker, en het zout in een kom. Klop dit met de mixer tot een romig mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.
Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel, cacao en de melk door het beslag. Meng de rozijnen, de gekonfijte kersen en de fijngehakte noten erdoor. Doe het beslag over in de cakevorm. Bak de cake in ca. 11/4 uur gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Roer voor het glazuur de poedersuiker met de Droste cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de cake met het glazuur en laat het glazuur hard worde