Vegatopia Forum

Inmaken, wekken, pekelen, etc.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Vegatopia

[Koken] Abrikozenjam met sinaasappel en gember
« Reactie #60 Gepost op: 22 mei 2016, 13:00:06 »
Abrikozenjam met sinaasappel en gember

Onlangs besprak Sarah het kookboek Jam & Zuur van Philippine van der Goes. Vandaag mogen we een recept uit dit boek plaatsen voor jam van abrikozen, sinaasappel en gember!

Source: Abrikozenjam met sinaasappel en gember

Vegatopia

[Koken] Harissa (Tunesische peperpasta)
« Reactie #61 Gepost op: 12 juni 2016, 13:00:16 »
Harissa (Tunesische peperpasta)

Niets zo leuk als af en toe een dagje in de keuken te gaan staan om van alles te hakken, snijden, koken en daarmee allerlei potjes te vullen. Ik ben eerlijk gezegd een beetje gegrepen door het inmaakvirus en maak geregeld zoetzuur, pickles of jam. Dat komt mede door alle leuke kookboeken die daar op het moment over verschijnen. Een beetje retro inmaken en verduurzamen om op die manier niks weg te hoeven gooien.

Source: Harissa (Tunesische peperpasta)

Vegatopia

[Gespot] Gespot: SOUR Kimchi
« Reactie #62 Gepost op: 08 augustus 2016, 13:00:46 »
Gespot: SOUR Kimchi

Dit keer spotten we SOUR Kimchi

Source: Gespot: SOUR Kimchi

Vegatopia

[Koken] Homemade zuurkool tegen de verwarring
« Reactie #63 Gepost op: 24 november 2016, 13:00:09 »
Homemade zuurkool tegen de verwarring

De wereld is in de war. Overal slaan de seismografen uit, Maassluis leek bij de intocht van de Sint wel een belegerde vesting en de Amerikanen kozen een president die eruit ziet als een rat die onder een dakpan uit gluurt. Brrrrr, gauw naar binnen, comfort food maken. Zuurkool bijvoorbeeld.

Source: Homemade zuurkool tegen de verwarring

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Inmaken, wekken, pekelen, etc.
« Reactie #64 Gepost op: 29 januari 2019, 10:57:30 »
Nu ik een groenteabonnement heb zit ik vaak met bergen groenten die ik niet meteen kan of wil verwerken. Ik ben nu aan het kijken wat ik er dan mee kan doen, en inmaken of pekelen lijkt me een goede optie. Ik heb gisteren bietjes geroosterd om er vanavond dit mee te gaan maken: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-beetroot

Ben heel benieuwd naar het resultaat!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Inmaken, wekken, pekelen, etc.
« Reactie #65 Gepost op: 29 januari 2019, 18:12:14 »
Oh lekker!!
,,,,فلافل

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Inmaken, wekken, pekelen, etc.
« Reactie #66 Gepost op: 07 mei 2019, 08:52:21 »
Weet niet zo goed waar ik dit het beste kan tippen, maar hier lijkt me prima.
Ik stuitte op dit festival:

http://rotzooi-festival.nl/

Het is een fermentatiefestival (hoe cool) met allerlei workshops en leuke dingen. Op zondag 26 mei, in Ede.