Vegatopia Forum

Ingemaakte citroenen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Ingemaakte citroenen
« Gepost op: 19 april 2005, 16:28:06 »
Ik heb een grote pot ingemaakte zoute citroenen.
Maar bij wat kan je dat serveren? Traditioneel wordt het in de Midden Oosterse keuken vooral bij niet-veggie dingen gegeten
Ik zat te denken om een heel klein beetje in een tabouleht te doen.
En in de oven met geroosterde groenten, zou dat ook gaan, die pickles in de oven doen, of wordt het dan raar? Ik lees net ergens dat je het ook kan grillen, dus in de oven roosteren moet ook wel kunnen.

Iemand tips?
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Ingemaakte citroenen
« Reactie #1 Gepost op: 19 april 2005, 17:35:35 »
Er staan tips in World Food Cafe...
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

eediete

Re:Ingemaakte citroenen
« Reactie #2 Gepost op: 02 mei 2005, 14:30:58 »
Hoi Selly,

Ingemaakte citroen is erg lekker in Marokkaanse gerechten, bijvoorbeeld tajines (stoofschotels) met allerlei groenten.

Je kan ze ook gebruiken als garnering. Als de schil lekker zacht is, kan je deze gewoon eten.

groet,
Edith

PS Je kan zelf ook heel eenvoudig citroenen inleggen:

Ingelegde citroenen

8 rijpe (biologische) citroenen
8 korianderzaadjes, 4 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladen, kaneelstokje, ca 70 gr fijn zeezout

Boen 5 citroenen schoon en snijd ze in partjes en bestrooi ze royaal met het zout
Doe de partjes in een schone pot en druk ze strak tegen elkaar
Ergens tussenin doe je de overige specerijen (die je eerst wat geplet hebt)
Voeg zoveel citroensap toe zodat de citroenpartjes volledig onder staan
Laat ongeveer een maand staan en daarna blijven ze ongeveer een jaar goed

Gebruik geen kant-en-klaar citroensap of gewoon keukenzout vanwege de (chemische) toevoegingen

Bron: mijn combi van diverse recepten, die nogal verschilden