Vegatopia Forum

Quick & Tasty Vegetarisch

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Quick & Tasty Vegetarisch
« Gepost op: 06 december 2003, 17:08:21 »
Quick & Tasty Vegetarisch


Klein boekje (48 pagina's) met Soepen en voorgerechten, Hoofdgerechten en Bijgerechten, plus een stukje over het maximum halen uit groenten: "Houd de 3 M's in gedachten: Minimum aan water, Minimale kooktijd, Minimaal snijden").
In totaal zijn er 27 recepten met foto's van het eindresultaat.

De ingredienten zijn goed verkrijgbaar. De gerechten zijn simpel, maar niet doorsnee. Ze zijn zeker chique genoeg om gasten voor te zetten. Groenten spelen de hoofdrol.

Enkele recepten zijn:
Spinazie-amandelsoep, Waterkersroulade met parmezaanse kaas, Paprikaterrine met basilicumvinaigrette, Spinazie-Roqueforttaart, Aardappel-peterseliekroketten, Aardappel-koolrondjes met rode-uienchutney.

Niet geschikt voor veganisten, er wordt veel gebruik gemaakt van kazen.

Leuk om kado te doen aan een beginnende vegetarier of bijvoorbeeld aan een vleeseter om te laten zien dat er heus wel smakelijke vegetarische gerechten bestaan.


2002 Rebo International
www.rebo-publishers.com

ISBN 90 396 1548 9
1,95

Te koop in iig. de Wereldwinkel.



Spinazie-amandelsoep:

Voor 4 personen
Bereidingstijd 5 min
Kooktijd 15 min
Calorieen 291
Vet 24 g



500 g gladbladige spinazie
600 ml groentebouillon
100 g gemalen amandelen
zout en peper
100 ml slagroom
50 g Parmezaanse kaas, geraspt, om te serveren


1. Doe de spinazie met de bouillon in een grote pan, waarbij u enkele blaadjes achterhoudt voor de garnering. Breng aan de kook, temper dan het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken. Meng er de gamalen amandelen door en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

2. Doe in een foodprocessor en meng tot een gladde puree, of gebruik een staafmixer. Voeg de slagroom toe, doe terug in de pan en warm op laag vuur weer op maar laat de soep niet koken. Bestrooi voor het serveren met de Parmezaanse kaas en een beetje zwarte peper, en garneer met de achtergehouden spinaziebladen. De amandelen geven de soep niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgen er ook voor dat deze heerlijk dik wordt. De soep is zowel warm als koud lekker - vooral als u verse bouillon gebruikt.





Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Quick & Tasty Vegetarisch
« Reactie #1 Gepost op: 06 december 2003, 21:34:51 »
Er staan zelfs wel een paar leuke recepten in die met wat aanpassingen voor veganisten geschikt zijn. Bijvoorbeeld die aardappelkoekjes met chutney.

Toch maar eens maken dan :P
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quick & Tasty Vegetarisch
« Reactie #2 Gepost op: 06 december 2003, 23:56:03 »
Hihi, dat wilde ik je laatst nog voorzetten! Maar ik kon geen savooiekool vinden. Waar kan ik het door vervangen?