Vegatopia Forum

Bijzonder brood

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Katleen

Bijzonder brood
« Gepost op: 11 november 2002, 10:51:00 »
Wie graag zelf brood bakt, moet echt eens op zoek naar 'Bijzonder brood' van Linda Collister. De recepten komen uit Noord- en Zuid-Amerika, uit Europa, Zuid-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Om een paar broden te noemen: bagels, maple-pecanbrood, tijm-olijvenbrood, Schotse baps, Zweeds saffraanbrood, Turkse wraps, naan, zucchini-wortelbrood, kaasbroodjes, … In totaal zijn het er vijftig. De auteur gaat er vanuit dat je het deeg zelf kneedt of een keukenmachine gebruikt. Ze beschrijft verschillende meelsoorten en rijsmiddelen en geeft bij vele broden aan waarbij je ze het best kan opdienen of waarmee je ze kan beleggen. Op het einde van het boek krijg je nog een paar adressen (in Belgiê en in Nederland) van molenaars die biologisch graan tot meel vermalen. Een goede en overzichtelijke lay-out en knappe foto's maken dit boek helemaal af.

Titel: Bijzonder brood. De lekkerste recepten uit de hele wereld
Auteur: Linda Collister
144 pagina's, met kleurenfoto's
Uitgeverij: Terra/Lannoo
ISBN: 90 5897 050 7
Prijs: 14,95 euro

Katleen

Re:Bijzonder brood
« Reactie #1 Gepost op: 17 februari 2003, 09:08:18 »
Nog een boek met recepten voor gistdeegbroden, zuurdesembroden, zoete broden of broodjes: 'Zelf brood
bakken' van twee Duitse auteurs. De smaken sluiten aan bij wat we in onze streken gewoon zijn en de
ingrediënten zijn doorgaans zonder probleem te vinden. De auteurs kunnen wel niet goed tellen: in plaats van
de meer dan 100 recepten die ze aankondigen staan er ongeveer 70 in. Dat is natuurlijk nog altijd ruim
voldoende om vaak te kunnen afwisselen. De lay-out is niet zo goed (meer uitgebreide recepten zijn weinig
overzichtelijk) en verouderd  (de originele versie van dit boek dateert dan ook al uit 1983). Niet echt een
opvallend boek, maar je kan er mee aan de slag.

Titel: Zelf brood bakken
Auteurs: Anneliese en Gerhardt Ecker
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 90-243-8364-1