Vegatopia Forum

Risotto

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat is lekker bij bietjesrisotto?
« Reactie #100 Gepost op: 28 februari 2013, 10:02:37 »
Wat cool Lisette! Ik heb het gisteren gemaakt en het was erg lekker! Ik heb iets meer vocht erbij gedaan (maar ik had ook iets meer risottorijst). Het vocht was trouwens groentebouillon :-).

We hadden nog wat over (het lijkt in eerste instantie qua recept niet veel maar het is echt een boel!) en dat heb ik vandaag lekker mee in een bakje naar mn werk.

Offline Meisie

  • *
  • 13
Re:Wat is lekker bij bietjesrisotto?
« Reactie #101 Gepost op: 28 februari 2013, 15:38:48 »
Fijn om te horen! En is inderdaad niet erg, als je te veel hebt. Wij eten het dan ook altijd als lunch  :D

Wat ik ook wel eens doe bij risotto, is zelf paddenstoelen bouillon maken en gebruiken, ook erg lekker! Maar groente bouillon kan natuurlijk prima  ;D

Groetjes, Lisette

Vegatopia

[Koken] Meloenrisotto
« Reactie #102 Gepost op: 24 augustus 2015, 13:00:53 »
Meloenrisotto

Nee, het is echt geen nieuwlichterij, deze risotto met galiameloen. Een Italiaanse collega uit Turijn vertelde me dat dit een traditionele, zomerse risotto is. De rest van de redactie reageerde nogal sceptisch: fruit in hartige gerechten is vragen om bezoek van de smaakpolitie. Nou, laat de smaakpolitie dan eerst die Italianen maar oppakken.

Source: Meloenrisotto

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Koken] Meloenrisotto
« Reactie #103 Gepost op: 24 augustus 2015, 22:18:03 »
Ik maakte dit vanavond - was stiekem al nieuwsgierig toen Eelco het noemde in de 'wat eten we vandaag' draad. Het was verrassend lekker! Ik deed er wel een beetje rum bij, want ik houd van drank en ben niet bang voor de smaakpolitie.

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.686
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: [Koken] Meloenrisotto
« Reactie #104 Gepost op: 25 augustus 2015, 18:03:43 »
Ik maakte dit vanavond - was stiekem al nieuwsgierig toen Eelco het noemde in de 'wat eten we vandaag' draad. Het was verrassend lekker! Ik deed er wel een beetje rum bij, want ik houd van drank en ben niet bang voor de smaakpolitie.
:D ;D
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Vegatopia

[Koken] Tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta
« Reactie #105 Gepost op: 28 augustus 2015, 13:01:04 »
Tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta

Van Hedwig kregen we een heerlijk recept voor tomatenrisotto met wilde spinazie, en in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano. Ze werd geïnspireerd door haar vakantie in Griekenland en de 'stuffed tomatoes' van een plaatselijke kok.

Source: Tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta

Vegatopia

[Koken] Italiaanse risotto met saffraan
« Reactie #106 Gepost op: 08 oktober 2015, 13:00:25 »
Italiaanse risotto met saffraan

Klassiekers zijn er om te koesteren. Dit gaat zeker ook op voor dit heerlijke risottogerecht met saffraan. Saffraan is de naam die gegeven is aan de donkerrode stampers van de saffraankrokus. Deze stampers worden met de hand geplukt, wat ervoor zorgt dat de specerij niet goedkoop is. Gelukkig heb je in gerechten maar een snufje ervan nodig om de bijzondere geur en smaak van saffraan tot z’n recht te laten komen.

Source: Italiaanse risotto met saffraan

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.686
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: [Koken] Italiaanse risotto met saffraan
« Reactie #107 Gepost op: 08 oktober 2015, 15:02:37 »
Via Twitter werden we er al op geattendeerd: vanavond om 20:30 begint een nieuwe serie Keuringsdienst van Waarde en de eerste aflevering gaat over... risotto!
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2015/30-141447-08-10-2015
Citaat
Dat is goed inspringen op de actualiteit! Vanavond risotto in de @KvW
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.627
Re: [Koken] Italiaanse risotto met saffraan
« Reactie #108 Gepost op: 11 oktober 2015, 15:00:00 »
Was een grappige uitzending. De "roerbakrisotto" bleek gepofte rijst uit Spanje. Nu had ik al bij het begrip "roerbakrisotto, klaar in 4 minuten" het idee dat het niet zoveel soeps zou kunnen zijn.
En het bleek dat de meeste risotto rijst die door de grote merken worden gekocht, van niet zulke goed kwaliteit is. Te klein, gebroken, niet een mooie witte korrel.

Eigenlijk best leerzaam! Ik weet nu waar ik in ieder geval op moet letten.

Vegatopia

[Koken] Risotto met brie en ei
« Reactie #109 Gepost op: 12 augustus 2016, 13:00:19 »
Risotto met brie en ei

Deze risotto met brie en ei is het meest populaire gerecht in het thematische restaurant EGGS Comfort Food in de Braziliaanse stad São Paulo. Deze stad is in een aantal opzichten het New York van Zuid-Amerika. Ook wordt São Paulo steeds meer een trendsetter of culinair vlak in Zuid-Amerika. Deze risotto lijkt een combinatie van twee recepten: de klassieke Italiaanse risotto en het Japanse gerecht “tamago gohan”, rijst met ei. In een stad met een zeer grote migratiegeschiedenis van Italianen en Japanners, is het niet verwonderlijk dat beide culturen samenkomen. Op de eerste plaats is dit vooral een heerlijk comfort food voor speciale momenten.

Source: Risotto met brie en ei

Vegatopia

[Koken] Risotto met paddenstoelen, rucola en Parmezaan
« Reactie #110 Gepost op: 09 september 2016, 13:00:59 »
Risotto met paddenstoelen, rucola en Parmezaan

Risotto. Sommigen draaien er hun hand niet voor om, anderen beginnen er liever niet aan. Topkok Robert Kranenborg zei ooit tijdens Topchef tegen een kandidaat dat pas wanneer je een goede risotto kunt maken, je goed kunt koken. Dit omdat het bij een goede risotto aankomt op het juist afstellen van de hittebron. Want staat het vuur te hoog, dan loop je de kans dat de buitenkant van je risotto sneller gaar is dan de binnenkant. Door de hittebron tijdens het gaar roeren van de risotto laag te houden, garen de rijstkorrels gelijkmatig. Tijdens het maken van risotto is het zaak om alles klaar te hebben staan, zodat je ondertussen er niet meer bij weg hoeft. Maar verder baart oefening kunst en raak je er vanzelf bedreven in.

Source: Risotto met paddenstoelen, rucola en Parmezaan

Vegatopia

[Koken] Risotto met geroosterde rode bieten en blauwe kaas
« Reactie #111 Gepost op: 17 oktober 2016, 13:01:17 »
Risotto met geroosterde rode bieten en blauwe kaas

"Het oog wil ook wat" is een veelgehoorde uitspraak als het om de presentatie van eten gaat. Bij kooktalentenshows op televisie leggen zenuwachtige koks met veel precisie de ingrediënten op zorgvuldig uitgekozen borden, en in een wereld waar we tegenwoordig zelfs blauwe wijn drinken, lijkt de combinatie van kleuren in een gerecht net zo belangrijk te zijn geworden als de combinatie van smaken. Ook in deze roze risotto zijn zowel smaak als kleur ten volle vertegenwoordigd!

Source: Risotto met geroosterde rode bieten en blauwe kaas