Hartige Aardpeertaart
8 aardperen
4 aardappels
4 uien in ringen
1 el arachideolie
zout-peper-muskaatnoot
1 kop ongezoete sojamelk
120g plantaardige margarine
300g meel
7cl koud water
1/2 tl zout
-------------------------------------------
Maak een taartdeeg: vermeng margarine, zout en meel tot een kruimelig deeg, voeg het water toe en kneed het deeg (met de hand of met de keukenmachine) Maak er een bal van.
Kook de aardperen en de aardappel samen gaar in gezouten water. Maak er vervolgens een puree van samen met de sojamelk. Kruiden met peper, zout en flink wat muskaatnoot.
Vet een taartvorm in en bedek deze met het deeg. Doe er vervolgens de puree bovenop.
Bak de uienringen goudbruin in de arachideolie, maar zorg dat ze niet te prak worden. Doe deze dan bovenop de taart.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de taart 20min, tot het deeg begint te kleuren.
Dit recept komt van de Franse veganistische site 'Cuisinez Végétalien' ('Kook veganistisch').
Hier vind je het recept in de taal van Molière, samen met een plaatje van de taart.