Eelco
Ik ben wel benieuwd naar je recept voor vegan soubise
Well, it's vegan al right.Ik moet zeggen dat het zelfs op de meest elementaire manier zoals ik dat klaarmaak, een lekkernij blijft.
Comme c'est un sauce française je dois vous dire que d'antan (naguère, avant que je fusse véganiste), j'employais une recette française de Paul Bocuse.
Plus ou moins comme ça:
Émincer les oignons, les blanchir 3 à 4 minutes dans de l'eau bouillante. Les rafraîchir et les égoutter. Les étuver avec une noix de beurre pendant 10 à 15 minutes sans coloration.
Ajouter la béchamel et laisser cuire 15 minutes à couvert.
Passer le tout au chinois en foulant bien. Saler, poivrer et incorporer la crème fraîche.
Monter au fouet avec 40 g de beurre.
Als vegan ben ik gestopt met die lekkere béchamel sauzen. En met room. En met (dierlijke) boter. Trouwens ook met margarines. Wat blijft er dus van over? Je kan soubise maken op de meest elementaire manier, zonder blancheren. Zonder snelkoken. Door gewoon de ajuin te versnipperen en op het allerlaagste vuurtje een aantal uren te laten sudderen. Zo blijft het vocht erin. Het is dan al bijna puree. Het verrijkt enorm een gewone nederige aardappelpuree.