Nog wat ideeën:
Stukjes pompoen, gemarineerd met knoflook, nootmuskaat, pepertje en dergelijke kun je in de oven roosteren (ca. 30 minuten op 180 graden). Erbij
geroosterde aardappels, die ook zonder voorkoken vast ook in de oven kunnen (waarschijnlijk heb je dan 45 minuten nodig, eerste 15 minuten evt. bedekt met aluminiumfolie).
Ik zou inderdaad lekker vaak
pizza maken. De tomatensaus gewoon zonder voorkoken van tomatenpuree en smaakmakers. Ter afwisseling: Flammkuchen. Maak een pizzabodem, bestrijk met crème fraîche of kwark (vermengd met knof, pepertje, peterselie oid) en beleg met bv. ui en paprika.
Lasagne met savooiekool: snijd de bladeren af en verwijder de dikke nerven, begiet met kokend water met wat zout. Giet na vijf minuten af. Maak een tomatensaus op basis van tomatenpuree met karwijzaad. Maak laagjes tomatenpuree, lasagneblad, tomatenpuree, savooiekool, etc. en eindig met kaas.
Gratin dauphinois met een salade erbij. Of vervang een deel aardappels door koolrabi voor de groente.