Vegatopia Forum

Weekmenu's

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #140 Gepost op: 29 juli 2017, 13:02:34 »
Het Vegatopia weekmenu

Het einde van de maand juli is in zicht, maar de zomer gaat nog een tijdje mee. Deze week houden we het daarom nog altijd zuiders met onder andere verse pasta, paella en zoete aardappelburgers. Daarnaast eten we natuurlijk ook Nederlandse paprika's die momenteel lekker en goedkoop zijn. De week sluiten we af met verrassende maanzaadkoekjes.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #141 Gepost op: 05 augustus 2017, 13:00:40 »
Het Vegatopia weekmenu

Vandaag maken we weer het wekelijkse boodschappenlijstje in functie van wat er de komende dagen op tafel komt. Zo maken maken we bloemkool, brocolli en paprika uit de oven. Daarnaast zorgen we ook voor een exotisch toets met gefrituurde bakbananen en zelfgemaakte sushi. De week sluiten we af met een quiche van courgette en geitenkaas.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #142 Gepost op: 12 augustus 2017, 13:02:31 »
Het Vegatopia weekmenu

Deze week trekken we erop uit met de tent. Onze kookuitrusting is beperkt: we hebben enkel één gaspitje en 's avonds kunnen we de gemeenschappelijke barbecue op de camping gebruiken. Ook is het aantal ingrediënten dat we ter beschikking hebben minder uitgebreid dan thuis omdat we niet veel kunnen meesjouwen en ook omdat je niet op elke straathoek een uitgebreide supermarkt kunt vinden. Een koelkast hebben we evenmin.Toch laten we ons niet onmoedigen: het is perfect mogelijk om lekker te koken, zonder gebruik van pakjes en zakjes.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #143 Gepost op: 19 augustus 2017, 13:01:45 »
Het Vegatopia weekmenu

Deze week staan er vooral seizoensgroenten op het menu. Augustus is de ideale oogstmaand voor vele soorten groenten en fruit. Daarom maken we daar volop gebruik van in de keuken. Zo maken we twee gerechten met courgette, eentje met snijbonen en eentje met andijvie. Tomaten ontbreken natuurlijk ook niet. Op vrijdag nodigen we de buren uit voor een falafelfeestje. Op zondag sluiten we de week af met een bijzondere meloengranité.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #144 Gepost op: 26 augustus 2017, 13:02:39 »
Het Vegatopia weekmenu

Deze week gaan we geen uren in de keuken staan. We maken onder andere een simpele spaghetti, een salade met gefrituurde mozzarellaballetjes, roerei met groenten en een rijstrolletjes met rode biet. Omdat het nu vollop tomatenseizoen is, weigeren we om tomaten uit blik te gebruiken. Verse zongerijpte tomaten gebruiken geeft zoveel meer smaak en is niet zoveel meer werk. Op zondag tenslotte bakken we een appeltaart die in één keer op gaat.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #145 Gepost op: 02 september 2017, 13:01:47 »
Het Vegatopia weekmenu

De vakantie is voorbij. We moeten terug gaan werken of terug naar school. Daar hoort ook de terugkeer van de middaglunch bij. In sommige bedrijven of scholen heb je geen restaurant of is het aanbod zo ondermaats dat je stiekem wenst dat er eigenlijk geen was. Dan breng je best je eigen eten mee. Om te ontsnappen aan de eentonige boterham met pindakaas geven we jou deze week een meeneemlunchmenu in plaats van de gebruikelijke tips voor het avondeten.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #146 Gepost op: 09 september 2017, 13:01:13 »
Het Vegatopia weekmenu

Nee, het is nog geen herfst. Maar de zomer loopt wel bijna op z'n eind. Daarom worden de gerechten van ons weekmenu iets steviger, maar blijven ze toch nog lekker zonnig. We beginnen de week met een pasta met oesterzwammen en paprika en eindigen de week met een groentetaart met noten. Daarnaast eten we ook nog onder andere bonenburrito's, curry met komijnekaas en rösti.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #147 Gepost op: 16 september 2017, 13:00:19 »
Het Vegatopia weekmenu

Deze week eten we iets vaker aardappels dan gebruikelijk. Maar omdat we ze geen enkele keer op dezelfde manier bereiden, wordt het zeker niet saai. Zo maken we een Luikse salade, hete bliksem, gebakken aardappels en natuurlijk ook friet. Daarnaast is er nog plaats voor zelfgemaakt Chinees eten, pasta met paddestoelen en een bijzondere cheesecake.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #148 Gepost op: 23 september 2017, 13:00:57 »
Het Vegatopia weekmenu

Sommige mensen beweren dat het onmogelijk is om voor één of zelfs twee personen elke dag vers te koken omdat de porties groente in de supermarkt te groot zijn. Toegegeven, een hele bloemkool is best wel groot. Maar die blijft wel even goed in de koelkast. Twee dagen later gebruik je dan de andere helft van de bloemkool in een heel ander type gerecht, zodat je zeker niet het gevoel hebt dat je weer eens hetzelfde eet. Deze week kopen we een flinke bloemkool, een pompoen en een paar courgettes. We maken deze groenten telkens op andere manieren klaar. In ons weekmenu hebben we flink wat Italiaanse invloed, maar ook gerechten uit Suriname en van eigen bodem.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #149 Gepost op: 30 september 2017, 13:01:27 »
Het Vegatopia weekmenu

De herfst is in het land. Samen met de herst komt natuurlijk het herfstfruit. Deze week besteden we extra aandacht aan het fruit en de noten van dit seizoen. Je kan hier inmiddels uitstekend mee koken. Zo maken we een salade met witlof en appel, aromatische stoofpeertjes, muffins met peer en rozijn. Ook krijgen de noten de nodige aandacht.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #150 Gepost op: 07 oktober 2017, 13:00:13 »
Het Vegatopia weekmenu

De week beginnen we zeer eenvoudig, maar eindigen we verfijnd. Op maandag eten we de studentenklassieker pasta-spinazie-brie. Daarna maken we een snelle stoofschotel met zwarte bonen en champignons. Verder maken we onder andere een quiche van oud brood. We eindigen de week met eerst een Maghrebijnse bonentajine en daarna met een parfait van appelstroop en calvados.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #151 Gepost op: 14 oktober 2017, 13:00:26 »
Het Vegatopia weekmenu

Wat staat er deze week op het menu? Nederland en de rest van de wereld. We maken oerhollandse gerechten zoals kaassoep en Kamper steur met stamppot. Ook bereiden we een iconisch gerecht uit Servië, kaasburek, en eentje uit Brazilië, maïspudding. Fushion eten krijg ook een plaats in de vorm van schorseneren op Aziatische wijze en friet van zoete aardappel. 

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #152 Gepost op: 21 oktober 2017, 13:00:56 »
Het Vegatopia weekmenu

We zijn al volop in de herfst. Volgende week schakelen we zelfs al over naar het winteruur. We maken deze week gebruik van de groenten die het najaar ons biedt, zoals bijvoorbeeld spruitjes. Toch laten we de zon nog eventjes schijnen door deze te combineren met kerstomaatjes in een aromatische pasta. Verder maken we nog onder meer een quiche met rode bietjes, een maaltijdsalade met witte bonen, een cajungerecht en een Mexicaanse burger. 

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #153 Gepost op: 28 oktober 2017, 13:00:14 »
Het Vegatopia weekmenu

De week beginnen we met een pittige bloemkoolsoep. Jessi maakte het als zomerrecept, maar in de herst is dit recept ook geweldig. De week eindigen we met een mandarijencake van Karin Luiten. Daarnaast eten we nog onder andere koolrolletjes uit de oven, restjesstampot, Peruaanse tacu tacu en ovenloempia's.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #154 Gepost op: 04 november 2017, 13:03:04 »
Het Vegatopia weekmenu

Deze week koken we Italiaans en met lokale seizoensgroenten. Het ene sluit het andere helemaal niet uit. Verschillende aspecten van de Italiaanse keuken komen aan bod, al dan niet met een Hollandse invloed. Zo maken we onder andere een klassieke minestrone, gnocchi met spruitjes, papardelle met pompoensaus en een risotto met paddestoelen. De week sluiten we echter af met een traditionele Hollandse appeltaart. Die vinden de Italianen vast ook lekker.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #155 Gepost op: 11 november 2017, 13:00:19 »
Het Vegatopia weekmenu

Tijdens deze herfstweek gaan we geen uren in de keuken staan. Toch koken we iedere dag vers en gevarieerd. Zo maken we twee totaal verschillende gerechten met prei, gebruiken we een pak soepgroenten op onze eigen manier en eindigen we de week met een patisson uit de oven.

Source: Het Vegatopia weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #156 Gepost op: 18 november 2017, 19:01:57 »
Het Vegatopia weekmenu

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu. Op maandag gebruiken we restjes groenten voor een heerlijke kruidige  curry. Verder eten we onder andere één van Eelco's favoriete gerechten, knolseldeijrschnitzeltjes, gele raapjes en zoete aardappel uit de oven, zelfgemaakte pizza en broccolisoep. Zo krijgen we weer een gevarieerd aanbod, waarin knolgroenten en paddestoelen een prominente rol spelen.
 

Source: Het Vegatopia weekmenu