Vandaag plukte ik uit de postbus een doos van Alpro met daarin een tetrapak met het nieuwe Soya Macchiatto. Nu ben ik geen groot sojadrinkliefhebber, maar voor de betere Italiaanse koffie kun je me midden in de nacht wakker maken. Heb je naast het zwarte vocht weliswaar ook een kanonskogel van een aardig kaliber nodig, maar dit geheel terzijde.
Toch was ik wel een beetje bang voor een tegenvaller. Mijn avonturen met de combinatie van koffie en sojamelk zijn tot nu toe namelijk bepaald niet succesvol verlopen. De ene keer ging de boel schiften en hoefde ik bij de aanblik al niet meer en de andere keer was de sojasmaak zodanig overheersend dat er na ene slok al... Nou ja, ik bespaar u de details maar.
Hoe anders is dat bij Soya Macchiato. Vol. Romig. Zoetig. Lekker! We dronken het koud met een handjevol ijsklonten erin, maar warm is het naar verluidt ook goed weg te krijgen. Kortom: goed spul. Zijn er meer mensen met die ervaring?