Een *heel* erg basic boekje voor mensen die net vegetarier zijn geworden, of vegetariers die voor het eerst zelf gaan koken. Het boekje is zelf ook heel basic, geen glossy foto's, maar alleen tekst, zwart op wit, in een paperback. Het behandelt onder andere welk keukengereedschap je nodig gaat hebben, waar een maaltijd uit moet bestaan, legt uit wat eiwitten, koolhydraten en vetten zijn en waar ze in zitten en hoeveel je er van nodig hebt, bespreekt een aantal groenten, hoe klaar te maken, waarmee het combineert e.d. Daarna volgen de 101 recepten. De recepten zijn echte basisrecepten, weinig ingredienten, maar zeer handig als je nog niet (goed) weet hoe je soep, stamppot, een curry, pastasaus, nasi, bami, ratatouille, risotto, maiskoekjes, hummus e.d. maakt. Bevat ook veel variatietips, en tips hoe je bepaalde dingen vegan kan maken. Ik vind het heel erg handig omdat het uitlegt hoe je de diverse peulvruchten, en bepaalde groenten, die ik als vleeseter nooit gegeten heb, klaarmaakt en waarin je ze kan gebruiken. Grappig: recept nr. 25 Supersnelle televisiemaaltijd: 200 gr. studentenhaver en 200 gr. komkommer. Voor de meesten van jullie zal er echter niks nieuws in staan.
101 vegetarische recepten
Joke Avegaart-van Gogh
Uitgeverij Het Spectrum
ISBN 9027469571
Gekocht bij De Slegte voor E 3,95