De Vishnuketen is erg goed, ook voor brood en vegetarische worstjes, zilvervliesrijst, sojabrokken. verder kent elk restaurant casados, de eenvoudige schotel van het huis waarop rijst, bonen, salade, vaak nog een warm groenteprutje en het vlees. Dit laatste kan je vaak laten vervangen door gebakken eieren of gebakken kaas. Dat laatste is een jonge, witte, harde kaas die goed te bakken is en erg lekker smaakt. Ook kan je overal het ontbijtgerecht 'gallo pinto (spreek uit:gaajo pinto = rijst met bonen gerecht) eten, ook als ontbijttijd allang over is. Ook dit wordt vaak met vlees geserveerd, ook hier altijd te vervangen door kaas en/of eieren.
Dan zijn er ook nog de bocas, costa ricaanse tapas, die gegeten worden met kleine tortilla's, en waartussen vaak diverse vegetarische mogelijkheden zitten.
De tomatencremesoep zonder ballen is vrijwel overal vegetarisch, wel even vragen. Met vragen bedoel ik dat je moet vragen of er geen vlees, vis of kip inzit, dat worden als allemaal verschillende dingen gezien, gerechten zonder vlees kunnen nog wel kip bevatten (soy vegatariana/o no come carne, ni pollo, ni pescado). Er zijn veel italiaanse restaurants in CR, die kennen verschillende mogelijkheden voor wat betreft vegetarische pizza's en pasta's. In Quepos is Dos Locos een aanrader (althans dat was 4 jaar terug de grote hit aldaar) en het delicatessezaakje ertegenover.
In Montezuma en Monteverde zijn (amerikaans georienteerde) vegetarische restaurants en in Cartago en Alajuela zijn vegetarische restaurants te vinden die meer lijken op de vishnu formule. Voor meer informatie en gerichte vragen kan je me een mailtje sturen, de informatie is vier jaar oud maar ik heb nog altijd contacten in CR waar ik vragen aan kwijt kan.