Rijst poffertjes (Bánh Khot chay)
1 zak rijst meel 300 gr
1/3 blik cocomelk
2 glas lauw warme water
1/2 koenjit meel ( hoeft niet )
2 ring gesneden stengel lente ui
50gr gele bonnen in het water kweken
1 snufje zout, peper, groeten boullilon
1 heel fijn gesneden tofu
1/2 blik kidney bonnen
- meel, cocosmelk, zout, peper, groeten boullilon, koenjit meel met een beetje water roeren tot een dunne beslag en een beetje gesneden lente uien ... leg opzij voor half uur
- kook gele bonen tot gaar
- frituur lente uien n beetje olie in de wok tot glazig, bakt klein gesneden blokjes tahu en gele bonen en kidney bonnen ... een paar keer roeren en beetje zout, peper tot geheel warm ...leg op zij
-
- de poffertjes pan opwarmen, schep een theelepel de bonne mengel in elke vakjes , daarna de rijstpoffetje beslag tot vol.... bak hiermee tot gaar is . het eerst 4 min met de dekstel erop ... daarna zonder deksel bakt poffertjes tot gaar en droog ...
- Deze gerecht eet met gemenge salades en soja dressing ( gemaakt van 2 eetlepel sojasaus, 1/2 citroen sap, suiker, verse gehakte peper en fijn reepjes wortel )
Eetsmakkelijk
Foto banh khot chay
http://www.hoasontrang.ws/phorum/topic.asp?TOPIC_ID=8367&whichpage=2,