Vegatopia Forum

Kazen voor op de pizza

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Kazen voor op de pizza
« Gepost op: 10 januari 2008, 15:36:40 »
Ik ben sinds kort in het bezit van een pizza pronto . Gister heb ik hem voor het eerst uitgeprobeerd, maar dat was nog niet helemaal geweldig (pizzadeegje kwam te nat uit de BBM, zat daarna een stukje dubbel op de baksteen, en ik had de temperatuurknop iets te hoog staan).

Ik zou graag meer willen experimenteren met het ding.

Maar nu heb ik een specifieke pizzavraag.

Welke kazen zijn juist wel, maar met name juist niet geschikt op de pizza?

Ik ben zelf geen grote kaaseter, soms een klein stukje bij de borrel of een plakje op een broodje, maar daar houdt het redelijk mee op.
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2008, 09:21:13 door Sander »
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:kaas op de pizza
« Reactie #1 Gepost op: 10 januari 2008, 15:40:30 »
Volgens mij kan zo'n beetje alles wel op een pizza.

Wat iig wel kan: mozzarella, "gewone" kaas (zo'n geelgekleurd stuk zeg maar), gorgonzola, geitenkaas...


Offline Selly

  • *****
  • 30.782
Re:kaas op de pizza
« Reactie #2 Gepost op: 10 januari 2008, 15:41:53 »
hele goede mozzarella (niet dat rubber uit de super) met spaanse peper en peterselie. Mmmmmmmmmmm.
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:kaas op de pizza
« Reactie #3 Gepost op: 10 januari 2008, 15:59:33 »
Ow wat leuk dat eigenlijk alles erop kan  :)
Kan ik in het vervolg ook gewoon naar Boer Geert op de Dappermarkt en vragen om een stukje pecorino voor de pesto genovese, en een stuk kaas voor op de pizza  :D

Ik zag gister bij meneer Heijn een zakje met pizzakaas. Ik kreeg er spontaan weeiige gevoelens van.
Waren mijn gevoelens wel juist? Of is het toch wel eetbaar?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re:kaas op de pizza
« Reactie #4 Gepost op: 10 januari 2008, 21:15:18 »
Ow wat leuk dat eigenlijk alles erop kan  :)
Kan ik in het vervolg ook gewoon naar Boer Geert op de Dappermarkt en vragen om een stukje pecorino voor de pesto genovese, en een stuk kaas voor op de pizza  :D

Ik zag gister bij meneer Heijn een zakje met pizzakaas. Ik kreeg er spontaan weeiige gevoelens van.
Waren mijn gevoelens wel juist? Of is het toch wel eetbaar?

In heel veel zakjes geraspte kaas zit iets meligs (om de substantie goed te houden oid?), iets van aardappelmeel bijvoorbeeld. En dat maakt het niet echt lekker vind ik, dus jouw weeiige gevoel klopt denk ik wel!