Vegatopia Forum

Kikkererwtenmeel

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Kikkererwtenmeel
« Gepost op: 28 januari 2005, 16:50:41 »
Ik heb thuis nog een zak kikkererwtenmeel staan. Helaas staat er geen versheidsdatum op (had de helft gekregen van een vriendin), hoe lang zou zo iets houdbaar zijn? Vriendin heeft de rest ook niet meer. En wat zou ik ermee kunnen doen?
« Laatst bewerkt op: 28 januari 2005, 23:45:11 door Sånde® »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:kikkererwtenmeel
« Reactie #1 Gepost op: 28 januari 2005, 17:18:32 »
Je kan er pannenkoekjes van maken en die vullen. Of een soort van spaanse tortilla met besan i.p.v ei.

overanalizing

Re:kikkererwtenmeel
« Reactie #2 Gepost op: 28 januari 2005, 19:54:03 »
Gebruiken als een tempurabeslag met cayennepeper en spuitwater.

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Kikkererwtenmeel
« Reactie #3 Gepost op: 29 januari 2005, 00:09:54 »
Mengen met zout, peper en fijngehakte verse koriander; gebruiken als paneermeel.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

daltonhoeksteen

Re:Kikkererwtenmeel
« Reactie #4 Gepost op: 03 augustus 2005, 20:22:38 »
kikkererwten meel is heel lang houdbaar net zoals gewoone bloem.
Het word veel gebruikt in de indiaase keuken(daar noemen ze het besan.)
Bijvoorbeeld pakora's worden met besan gemaakt.
zelf gebruik ik het om sausen mee te binden,het is eiwit rijk en ook nog eens makkelijk in gebruik.
Mijn meest gegeten maaltijd  door de week is gestoomde groenten en aardappelen met gebakken tofu(naturel) en dan daarbij deze saus

Verwarm een beetje ghi(geklaarde boter) in een pan.Doe daarbij twee flinke scheppen kikkererwten meel.(in verhouding tot bloem heb je wat mee nodig)
dan water en kruiden zoals thijm, rozemarijn..etc.
En dan een scheut shoyu tot de saus (afhankelijk van je smaak nat.)bruin is.
In laten dikken en klaar.
Een makkelijke maaltijd met genoeg vit. eiwit enzo,en mij is opgevallen dat vlees eters er ook van kunnen genieten ,aangezien het niet op vlees lijkt maar tch genoeg smaak heeft (de saus)

Verder dus pakora's(als tempura maar dan zonder ei en indiaas gekruid)
besan met water aanmengen(e.v.t mengen met maizena naar smaak.)Mengen met garam sala en zout,groenten er door heen halen en frituren in ghi(is het lekkerste...)
serveren met tomaten chutney of kokos chutney..lekker