Vegatopia Forum

Italiaanse koekjes

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline J@n

  • 99% uitgekookt
  • *****
  • 10.299
Italiaanse koekjes
« Gepost op: 21 maart 2005, 15:23:14 »
Die Cantucci-dingen, kun je die een beetje makkelijk zelf maken? Lijkt me mooie vraag voor Annemieke. ;)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #1 Gepost op: 21 maart 2005, 15:56:06 »
Je bedoelt die luchtige koekjes waar ei in zit?  :P
« Laatst bewerkt op: 21 maart 2005, 15:56:18 door Annemieke »

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #2 Gepost op: 21 maart 2005, 16:24:54 »
ik heb ze wel eens gemaakt, was niet moeilijk, had ze toen iets te lang in de oven waardoor ze een klein beetje te hard geworden waren, maar verder prima. Ik zal het recept weer eens opzoeken.

ilse_

Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #3 Gepost op: 21 maart 2005, 16:51:32 »
er stond ooit een recept in de gratis sla die je kon bestellen ( met groentewijzer), alleen die heb ik laatst per ongeluk weggegooid  8)

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Cantucci
« Reactie #4 Gepost op: 21 maart 2005, 17:05:50 »
* Christiaan heeft die Sla nog ergens liggen!

5 eieren
2 eidooiers
500 g kristalsuiker
1 tl baksoda
1 tl gembrrrpoeder
1 mespunt zout
500 g bloem (type 00)
200 g amandelen
20 g pijnboompitjes
1 citroen of sinaasappel

Klop met een garde 4 eieren en de eidooiers met de uiker, soda, gembrrrpoerder en zout tot een stroperoige vla. Voeg de bloem toe en kneed met de handen tot een elastisch, kleverig deeg. Hak een derde van de amandelen en pijnboompitjes grof. Rasp de schil van de citrusvrucht. Hou een paar amandelen achter en voeg de overige hele en gehakte amandelen en pijnboompitten en de geraspte schil toe aan het deeg. Kneed nogmaals goed door, verdeel in 6 stukken en vorm van elk stuk een lange staaf van 2,5 cm diameter. Leg deze staven op 2 bakplaten en duw de achtergehouden amandelen op plekken waar er weinig zitten in het deeg. Bestrijk het deeg met het een losgeklopt ei. Laat een halfuur rusten, verwarm de oven voor op 180 graden en bak de staven in 30-40 minuten lichtbruin. Snij de staven in schuine reepjes van 1-1,5 cm, leg de koekjes dan nog 10 minuten terug in de uitgeschakelde maar nog warme oven.
« Laatst bewerkt op: 21 maart 2005, 17:09:42 door Christiaan »
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Jasper

  • ***
  • 338
    • Jasper M - virtuele expositie
Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #5 Gepost op: 21 maart 2005, 17:19:24 »
gembrrrpoeder?

Offline J@n

  • 99% uitgekookt
  • *****
  • 10.299
Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #6 Gepost op: 21 maart 2005, 17:21:31 »
Je bedoelt die luchtige koekjes waar ei in zit?  :P

Ja. Of ben je inmiddels zo'n radicale veganist dat je zelfs geen recepten met ei meer hebt?  ;D

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #7 Gepost op: 21 maart 2005, 18:48:31 »
Ik heb thuis ook nog wel wat recepten liggen.


Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #8 Gepost op: 21 maart 2005, 20:14:05 »
Je bedoelt die luchtige koekjes waar ei in zit?  :P

Ja. Of ben je inmiddels zo'n radicale veganist dat je zelfs geen recepten met ei meer hebt?  ;D

Ik was allang weer vegetarier, dat weet je toch. Maar ei eet ik nog steeds niet, ook omdat ik er misselijk van word.

Elsbeth

Re:Italiaanse koekjes
« Reactie #9 Gepost op: 22 maart 2005, 10:23:54 »
had ze toen iets te lang in de oven waardoor ze een klein beetje te hard geworden waren

Die dingen horen toch best wel keihard te zijn..!