* zo had ik afgelopen weekend zelf bloemtortilla's gemaakt. Ze waren wat klein maar eigenlijk lekkerder dan uit een pakje. En zo klaar ook nog.
Wil je hier vertellen hoe je die gemaakt hebt?
Hier komt ie (met dank aan AH):
· 350 g bloem
· 75 g zachte plantaardige margarine
· 1 theelepel zout
· 2 eetlepels bloem om te bestuiven
· plasticfolie
15 minuten voorbereidingstijd
30 minuten wachttijd
25 minuten bereidingstijd
Voorbereiden In kom bloem en margarine met vingertoppen mengen tot kruimelig mengsel. Zout oplossen in 1 1/2 dl warm water. Water door bloemmengsel mengen. Op aanrecht tot glad en stevig deeg kneden. Als deeg te droog is eventueel scheutje water toevoegen, als deeg te nat is wat bloem toevoegen. Deeg in 12 gelijke porties verdelen en tot balletjes draaien. Balletjes naast elkaar op blad leggen, afdekken met plasticfolie en ca. 1/2 uur laten rusten.
Bereiden Aanrecht bestuiven met bloem en balletjes één voor één uitrollen tot dunne ronde lapjes met doorsnede van ca. 18 cm. Droge koekenpan met dikke bodem verhitten en deeglapjes één voor één ca. 30 - 45 seconden bakken tot bruine puntjes ontstaan. Als tortilla's opbollen zijn ze goed. Tortilla's in doek wikkelen en warm houden.
* ik heb de hoeveelheden in 3en gedeeld, en toen dus tortilla's gemaakt. Ik vond ze best wel klein, dus als je ze wilt vullen is bovenstaande hoeveelheid genoeg voor
6 tortilla's.