Vegatopia Forum

Marineren Tempeh zoals bij het bekende Babby op de voorstraat te Utrecht

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Thoebers

dat dametje wil me het recept nooit vertellen,

het is een indonesisch recept iig, iemand tips?

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Marineren Tempeh zoals bij het bekende Babby op de voorstraat te Utrecht
« Reactie #1 Gepost op: 30 oktober 2009, 11:47:15 »
Ik ken de betreffende tempeh niet, maar ik heb wel een lekker recept om tempeh te marineren....

- blok tempeh, formaat naar keuze
- tenen geperste knoflook, aantal ook naar keuze
- plens zoete ketjap
- verse, geraspte gember
- snufjes ketoembar
- snufjes djinten
- zout en peper
- evt rode peper naar keuze

In een afsluitbare bak de in stukjes gesneden tempeh doen. Alle andere ingredienten erbij en goed mengen.
Lekker een nacht in de koelkast laten marineren. Dan bakken in een hete wok, in zonnebloemolie, tot bruin en knapperig.
Ik bestrooi het daarna vaak nog met geroosterde sesamzaadjes en verse koriander.
Errug lekker!

Succes!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re:Marineren Tempeh zoals bij het bekende Babby op de voorstraat te Utrecht
« Reactie #2 Gepost op: 15 januari 2010, 08:35:49 »
ik ken die tante ook niet...
mijn pa marineert de tempeh en tahoe in:

Heet water, citroensap, knoflook, zout, en ..shit nu kan ik niet op het woord komen...oh ja asem oftewel tamarinde. ik krijg zelf dat tamarinde gedoe nooit zo goed voor elkaar, maar alleen met die eerste ingredienten is ook al lekker.